Platform voor Voeding en Diƫtetiek
Voeding & Visie Platform voor voeding en diƫtetiek; praktijk en wetenschap.
Ā
Het tijdschrift verschijnt 2 keer per jaar online en wordt in drukvorm in een oplage van 4.500Ā in Nederland en BelgiĆ« verspreid. DiĆ«tisten kunnen zich gratis abonneren!
Neem vandaag nog een abonnement!
Voeding & Visie is al meer dan 36 jaar een bekend vakblad voor diƫtisten in Nederland en Belgiƫ.
Majorie Former - Hoofdredacteur
Voeding & Visie wordt goed gelezen door Voedingsdeskundigen in Nederland & Belgiƫ
Deze website wordt goed gevonden en gewaardeerd door de doelgroep ook over de grens
Voeding & Visie heeft een groot bestand met cursisten die regelmatig nascholingen bij ons volgen
Op maandag 14 oktober 2024 organiseert het Kennis Instituut Voeding en Huid (KIVH) het eerste Voeding en Huid congres waar (huid)zorgprofessionals samenkomen om wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden. Het doel van het Kennis Event Voeding en Huid 2024 is om kennis op te doen, te delen en kritisch te toetsen aan de laatste stand van de wetenschap. In een interactief programma worden actuele ontwikkelingen besproken over de rol van voeding binnen de huidzorg. Wetenschap, praktijk en multidisciplinaire verbinding āDe relatie tussen voeding en gezondheid wordt steeds duidelijker in de wetenschap en vormt daarmee een belangrijk onderwerp van discussie...
In het praktijkdeel van Voeding & Visie staan artikelen over het brede werkveld van diĆ«tisten. In interviews vertellen diĆ«tisten over hun ervaringen in de praktijk of het onderzoek waar zij mee bezig zijn om collegaās te inspireren. Ook is het mogelijk om zelf artikelen in te sturen. De onafhankelijke redactie beoordeelt de inhoud van alle artikelen op relevantie voor het tijdschrift.
Wetenschap komt tot stand onder de verantwoordelijkheid van de wetenschappelijk eindredacteur, Dr. Gerdien Ligthart-Melis.
Wetenschappelijke artikelen worden āgereviewedā door twee deskundigen met verstand van zaken betreffende de inhoud van het artikel. Deze reviewers wordt gevraagd om een stuk te beoordelen op basis van de inhoud, waarbij van belang is dat deze interessant is voor de doelgroep (vooral diĆ«tisten en voedings-verpleegkundigen) en voldoende is onderbouwd. Van reviewers wordt verwacht zo objectief mogelijk te zijn in hun oordeel.
Aspirant auteurs wordt gevraagd kennis te nemen van de auteursrichtlijnen bij het schrijven van hun manuscript.
Dr. Stefanie Kouwenhoven | Voeding &āVisie Platform voorāÆvoedingāÆenāÆdiĆ«tetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 37, nummer 1, Zomer 2024 | Pagina 23-24 Een op de drie kinderen in Europa heeft overgewicht of obesitas volgens de WereldgezondheidsĀorganisatie (WHO). Op dit moment is dit een van de grootste uitdagingen voor de (internationale) volksgezondheid en is er een enorme behoefte aan wetenschappelijk onderzoek naar hoe overgewicht of obesitas bij kinderen te voorkomen. Proefschrift Early-life nutrition and obesity risk, van Stefanie Kouwenhoven, gepromoveerd aan VU Amsterdam, nu werkzaam als postdoc IC Neonatologie en -kinderen en kinderdiĆ«tist in het Erasmus MC-Sophia (Kouwenhoven,2023). Dr. Stefanie Kouwenhoven De eerste...
Heb je een tip voor de redactie van Voeding & Visie? Mail dan naar redactie@voedingvisie.nl of maak gebruik van ons contactformulier.
Majorie Former
Hoofdredacteur
DiĆ«tist en journalist gespecialiseerd op het gebied van voedingĀ en diĆ«tetiek.Ā
Dr. Gerdien Ligthart-Melis
Wetenschap
Diƫtist en freelance medisch schrijver
Dr. Elles van der Louw
WETENSCHAP
Post doc ketodietist
Dietetiek Erasmus MC, Rotterdam
Barbara van der Meij
Wetenschap
Senior onderzoeker HAN Nijmegen en Humane Voeding en Gezondheid Wageningen University & Research
PRAKTIJK
Diƫtist LUMC, Leiden
Wetenschap
Diƫtist Praktijk Food en Wellness
Docent-onderzoeker Haagse Hogeschool, Den Haag
Voeding & Visie, Platform voor voeding en diƫtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.
Postadres: Voeding & Visie Postbus 110 6860 AC Oosterbeek info@voedingvisie.nl |
Uitgeverij: Academic Journals Jonkerbosplein 52 6534 AB Nijmegen Tel: +31 (0)24 – 744 0341 |