Platform voor Voeding en Diëtetiek
Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap.
Het tijdschrift verschijnt 2 keer per jaar online en wordt in drukvorm in een oplage van 4.500 in Nederland en België verspreid. Diëtisten kunnen zich gratis abonneren!
Neem vandaag nog een abonnement!
Voeding & Visie is al meer dan 38 jaar een bekend vakblad voor diëtisten in Nederland en België
Majorie Former - Hoofdredacteur
Voeding & Visie wordt goed gelezen door Voedingsdeskundigen in Nederland & België
Deze website wordt goed gevonden en gewaardeerd door de doelgroep ook over de grens
Voeding & Visie heeft een groot bestand met cursisten die regelmatig nascholingen bij ons volgen
Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 37, nummer 2, Winter 2024 | Pagina 6 Obesitas (BMI ≥30 kg/m²) tijdens of voorafgaand aan de zwangerschap beïnvloedt het intra-uteriene milieu en heeft daardoor een aanzienlijke impact op de foetale ontwikkeling. Onderzoeker Sofía Paz Bellalta Bremer van de Rijksuniversiteit Groningen heeft het effect van obesitas tijdens de zwangerschap op mesenchymale stamcellen (MSCs) in de neonatale navelstrengen (Wharton’s jelly) onderzocht. Haar focus lag op het beginstadium van adipogenese, de vorming van vetcellen uit stamcellen. De hypothese was dat obesitas bij de moeder leidt tot oxidatieve stress in de stamcellen, wat de...
In het praktijkdeel van Voeding & Visie staan artikelen over het brede werkveld van diëtisten. In interviews vertellen diëtisten over hun ervaringen in de praktijk of het onderzoek waar zij mee bezig zijn om collega’s te inspireren. Ook is het mogelijk om zelf artikelen in te sturen. De onafhankelijke redactie beoordeelt de inhoud van alle artikelen op relevantie voor het tijdschrift.
Wetenschap komt tot stand onder de verantwoordelijkheid van de wetenschappelijk eindredacteur, Dr. Gerdien Ligthart-Melis.
Wetenschappelijke artikelen worden ‘gereviewed’ door twee deskundigen met verstand van zaken betreffende de inhoud van het artikel. Deze reviewers wordt gevraagd om een stuk te beoordelen op basis van de inhoud, waarbij van belang is dat deze interessant is voor de doelgroep (vooral diëtisten en voedings-verpleegkundigen) en voldoende is onderbouwd. Van reviewers wordt verwacht zo objectief mogelijk te zijn in hun oordeel.
Aspirant auteurs wordt gevraagd kennis te nemen van de auteursrichtlijnen bij het schrijven van hun manuscript.
Odette Bruls| Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 37, nummer 2, Winter 2024 | Pagina 17-18 Tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek gaf ondervoedingsgoeroe Hinke Kruizenga een gastcollege. Ik herinner me dit college als een goed onderbouwd verhaal. Mooi, dacht ik toen, dat het probleem van ondervoeding onderkend en vakkundig aangepakt wordt. Er zijn nog genoeg andere voedingsproblemen om te tackelen. Maar nu, bijna twintig jaar later, komt ik hierop terug. In de vele afstudeerscripties die ik de afgelopen jaren beoordeelde, staat ondervoeding als verbeteronderwerp bovenaan de lijst. Wat is hier aan de hand? Niet dat ik...
Heb je een tip voor de redactie van Voeding & Visie? Mail dan naar redactie@voedingvisie.nl of maak gebruik van ons contactformulier.
Majorie Former
Hoofdredacteur
Diëtist en journalist gespecialiseerd op het gebied van voeding en diëtetiek.
Dr. Gerdien Ligthart-Melis
Wetenschap
Diëtist en freelance medisch schrijver
Dr. Elles van der Louw
WETENSCHAP
Post doc ketodietist
Dietetiek Erasmus MC, Rotterdam
Barbara van der Meij
Wetenschap
Senior onderzoeker HAN Nijmegen en Humane Voeding en Gezondheid Wageningen University & Research
PRAKTIJK
Diëtist LUMC, Leiden
Wetenschap
Diëtist Praktijk Food en Wellness
Docent-onderzoeker Haagse Hogeschool, Den Haag
Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.
Postadres: Voeding & Visie Postbus 110 6860 AC Oosterbeek info@voedingvisie.nl |
Uitgeverij: Academic Journals Jonkerbosplein 52 6534 AB Nijmegen Tel: +31 (0)24 – 744 0341 |