Website Portie-online geeft informatie over portiegroottes van voedingsmiddelen

Website Portie-online geeft informatie over portiegroottes van voedingsmiddelen

11 januari 2018 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Portie-online bevat informatie over gewichten en inhoudsmaten van voedingsmiddelen die in Nederland verkrijgbaar zijn en wordt uitgegeven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De informatie is afkomstig uit de database die door het RIVM in samenwerking met het Voedingscentrum (VC) en de Wageningen Universiteit (WUR) is samengesteld en wordt onderhouden. De eerste versie van Portie-online bevat gegevens over generieke voedingsmiddelen in een aantal productgroepen.

De informatie is gebaseerd op het Maten, gewichten en codeboek 2003, aangevuld en geactualiseerd met gegevens die zijn verzameld voor diverse onderzoeken en toepassingen bij de WUR, het VC en het RIVM. De database is nog niet compleet en wordt later aangevuld met nieuwe producten en productgroepen.

Huishoudelijke maten
Behalve de gegevens die per voedingsmiddel in Portie-online kunnen worden opgezocht, kunnen een aantal standaard huishoudelijke maten worden onderscheiden. Dit is bijvoorbeeld de inhoud van een kopje, glas, schaaltje of lepel.
Overzicht huishoudelijke maten

Link naar de website Portie-online
Input en feedback zijn van harte welkom en kunnen via e-mail worden doorgegeven aan portie@rivm.nl.
 


Dit bericht delen: