Congres Gezond met een ziekte, the power of food

Congres Gezond met een ziekte, the power of food

8 september 2016 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Op dinsdag 13 december vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het congres ‘ Gezond met een ziekte, the power of food’ plaats.

5,3 Miljoen mensen leven met een chronische ziekte. De een voelt zich echt patiënt, terwijl een ander met een medisch identieke diagnose amper beperkingen ervaart. De wetenschap is druk op zoek naar genetische, metabole en psychische verklaringen voor deze verschillen in veerkracht en ervaren gezondheid. Voeding speelt hierin een rol. Het kan het metabole evenwicht verstoren of juist bijdragen aan het herstel ervan. Hoe kunnen we de gezondheidsvaardigheden van cliënten stimuleren en daarmee de gezondheidsbeleving verbeteren? Het congres daagt de deelnemers uit met elkaar in discussie te gaan.
Het congres wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV),  Alliantie Voeding Gelderse Vallei,  Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) en Netwerk voor Foodexperts (NVVL)

Doelgroep: Iedereen met een professioneel hart voor voeding.   Ontmoet andere voedingswetenschappers, diëtisten, artsen, beleidsmakers en marketeers.
Het programma daagt uit om met elkaar in gesprek te gaan. 

Accreditatie voor diëtisten (5 punten) wordt aangevraagd bij de Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici.

Inschrijving kan via de website: www.voedingnederland2016.nl


Dit bericht delen: