Interpol waarschuwt tegen illegale dieetpil DNP

Interpol waarschuwt tegen illegale dieetpil DNP

7 mei 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

De internationale politieorganisatie Interpol heeft in 190 landen gewaarschuwd tegen het illegaal verkrijgbare medicijn 2,4-Dinitrophenol (DNP), dat wordt gebruikt als dieetmiddel en als doping.

De waarschuwing komt na het overlijden in april van een 21-jarige Britse vrouw, die om af te vallen acht tabletten innam, terwijl twee tabletten mogelijk al dodelijk waren. Haar stofwisseling sloeg volledig door, waardoor ze haar eigen lichaam opbrandde.

Interpol waarschuwt nu voor het middel, dat op internet wordt verkocht in pillen- en crèmevorm. “DNP is sowieso gevaarlijk, maar het risico wordt nog eens vergroot door het feit dat het vaak illegaal wordt gemaakt”, aldus Interpol. De Britse Voedsel- en Warenautoriteit FSA waarschuwde eind april al om geen producten met DNP, ook een grondstof voor explosieven, te kopen. De Britse politie hamerde erop dat mensen geen medicijnen op het internet moeten bestellen.

DNP werd in de jaren dertig geïntroduceerd om de stofwisseling te versnellen en daardoor sneller gewicht te verliezen, maar na het overlijden van vele mensen die het middel gebruikten, werd het van de markt gehaald. In de jaren tachtig was het middel weer even verkrijgbaar, maar dit werd snel teruggedraaid nadat er een patiënt aan overleed.
 
http://www.interpol.int/News-and-media/News/2015/N2015-050


Dit bericht delen