Jonge ouders kiezen vaker voor biologische babyvoeding

Jonge ouders kiezen vaker voor biologische babyvoeding

27 juni 2019 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Jonge ouders kiezen in de supermarkt steeds vaker voor de biologische variant van babyvoeding. Het aanbod biologisch groeit, wat het makkelijker maakt om zowel voor gemak als voor duurzaam te kiezen.

Steeds meer jonge ouders kiezen voor biologische babyvoeding, zo blijkt uit de duurzaamheidsmetingvan marktonderzoeksbureauIRI. De omzet in supermarkten bedroeg van €25,7 miljoen in 2018 t.o.v. €21,8 miljoen in 2017. Een stijging van 18,3%. In 2017 steeg de verkoop van biologische babyvoeding met 23% en was daarmee de opvallendste en grootste stijger binnen de ‘droge kruidenierswaren’ in de supermarkt. Het marktaandeel biologische babyvoeding van de totale babyvoeding is nu 18%.

“De stijging heeft volgens ons vooral betrekking op ouders die zelf nog niet volledig biologisch eten. Wij zien namelijk een stijging in het totale babyschap, niet specifiek de babyvoeding. Klanten die veel biologisch kopen, maken hun prakjes het liefst zelf, vanwege de voorkeur voor onbewerkte voeding. Als je babyhapjes zelf maakt, raden wij aan voor biologische ingrediënten te kiezen. Anders zit je qua bestrijdingsmiddelen nog boven de wettelijke residu-norm voor babyvoeding (en biologisch). Dat vergeten ouders vaak.” Aldus Charlotte van Kessel, category manager Ekoplaza.

Meer biologisch

7 op de 10 consumenten koopt al een deel van hun boodschappen biologisch. Bijna de helft van de mensen die biologisch koopt, doet dit steeds vaker biologisch. Bewuster omgaan met het milieu (56%) en het ruimere assortiment (50%) zijn daarbij de grootste drijfveren. Maar ook gezondheid (24%) en smaak (18%) zijn redenen voor consumenten om biologisch te kopen.

Bron: persbericht Bionext, 27 juni 2019


Dit bericht delen: