Koolhydraten en insulinegevoeligheid is het thema van het VOEDINGNL20 congres

Koolhydraten en insulinegevoeligheid is het thema van het VOEDINGNL20 congres

20 september 2019 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Op dinsdag 10 maart 2020 vindt het VOEDINGNL20 congres plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema is ‘Koolhydraten en insulinegevoeligheid’

Een verminderde insulinegevoeligheid lijkt oxidatieve stress en inflammatoire processen te induceren. Hart en vaten, lever en spierweefsel zijn het gevoeligst voor deze effecten. Verbetert een voeding met weinig koolhydraten de insulinegevoeligheid en daarmee de gezondheid? De meningen zijn daarover verdeeld.

Wat is de wetenschappelijke basis en wat zijn adequate adviezen die daarbij passen? Dat zijn cruciale vragen, ook voor de nieuwe NDF-voedingsrichtlijnen voor diabetes die in 2020 verschijnen en voor het rapport gezonde voeding bij cardiometabole aandoeningen dat de Gezondheidsraad gaat opstellen. Op het congres krijg je hierover alle informatie.

Het congres is een gezamenlijk initiatief van vijf organisaties op het gebied van voeding en gezondheid: Alliantie Voeding in de Zorg (AVZ), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV), Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)en Network For Food Experts (NVVL).

Voedingnl20

Hou de website in de gaten voor de invulling van diverse programmaonderdelen. Meer informatie en aanmelden op https://www.voedingnl.nl/


Dit bericht delen: