Malnucare opent winkel en adviescentrum in ondervoeding

Malnucare opent winkel en adviescentrum in ondervoeding

16 december 2013 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Op 11 december 2013, de Dag van de Ondervoeding, heeft MalnuCare in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid een adviescentrum met winkel geopend. Stichting MalnuCare is een diëtistenorganisatie die zich richt op de bewustwording, preventie en behandeling van ondervoeding. Ondervoeding is nog steeds een onderschat probleem in de Nederlandse samenleving.

Stichting MalnuCare zet zich sinds september 2012 in om de ondervoeding in Nederland op de kaart te krijgen. Samen met zes diëtisten probeert Ricky van Poppel, directeur van MalnuCare, de bewustwording bij eerstelijns zorgverleners zoals bijvoorbeeld huisartsen, wijkverpleegkundigen en fysiotherapeuten te vergroten. Tevens wordt er nauw samengewerkt met de collega's in ziekenhuizen. “In gesprekken met zorgverzekeraars bleek dat zij erg geïnteresseerd waren in zorg voor de ondervoede patiënt en uit ervaring met de projecttuinen ondervoeding met Stuurgroep Ondervoeding was gebleken dat het nodig was dat diëtisten zich specialiseren en kunnen focussen”,  aldus Ricky van Poppel.

De diëtisten van MalnuCare hebben veel te maken met verschillende soorten drinkvoeding en sondevoeding. Dit heeft geleid tot een wens om een ondervoedingswinkel te openen. Ricky: “Wij willen de dieetadvisering dichterbij de consument brengen, een winkel is laagdrempelig, mensen stappen gemakkelijk naar binnen”. In de winkel staan allerlei soorten drinkvoeding en sondevoeding uitgestald. Cliënten kunnen de drinkvoedingen proeven en direct aanschaffen. Als er een indicatie is voor bijvoeding kan de aanwezige diëtist deze ook aanvragen. In het adviescentrum worden ook allerlei metingen verricht, zoals de lichaamssamenstelling met de Bodystat en de handknijpkracht.

De winkel is gevestigd in de Uiterwaardenstraat 81 en geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan er buiten deze tijden een afspraak gemaakt worden met de diëtist. De diëtisten zijn specifiek geschoold op het gebied van ondervoeding en hebben een up to date kennis over medische voeding. 


Dit bericht delen: