Meld je aan als spreker tijdens het minisymposium Enterale voeding op 24 maart in Veldhoven

Meld je aan als spreker tijdens het minisymposium Enterale voeding op 24 maart in Veldhoven

10 december 2016 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Op vrijdag 24 maart 2017 zal NESPEN in samenwerking met het netwerk voedingsverpleegkundigen/verpleegkundig specialisten van V&VN Maag Darm Lever een symposium organiseren van en voor (onderzoek)diëtisten, voedingsverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, ziekenhuisapothekers en andere onderzoekers op het gebied van klinische voeding en metabolisme.

Locatie: de Koningshof te Veldhoven, tijdens het NVGE voorjaarscongres. Het symposium zal aansluitend zijn aan de abstractvergadering van NESPEN en de ledenvergadering en deel ochtendprogramma van de V&VN-MDL  van 11.00 – 13.00 uur.
NESPEN, de wetenschappelijke vereniging voor klinische voeding en metabolisme, wil initiatieven op gebied van onderzoek ondersteunen. Binnen het bestuur is gemeend dat NESPEN een platform wil en kan zijn voor de niet-medici met aandachtsgebied klinische voeding en metabolisme in Nederland. Het betrekken van het netwerk voedingsverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zal het programma verder multidisciplinair maken.

Programma
Het thema van het minisymposium zal zijn ‘enterale voeding’. Een state of the art lezing over toegangswegen voor enterale voeding zal gehouden worden door Kurt Boeykens, verpleegkundig specialist voedingsteam AZ Nikolaas, België.
Na de state of the art lecture is er ruimte voor 5 – 6 (onderzoeks)diëtisten, voedingsverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, ziekenhuisapothekers en andere voedingsonderzoekers voor een korte (7 minuten spreektijd, 3 minuten vragentijd) presentatie te houden over hun eigen onderzoek.

Hierbij uitnodigen wij je uit om op dit symposium als spreker op te treden.

Advertentie

Participatie aan het symposium door niet-NESPEN leden is vrij van kosten en reiskosten worden vergoed. Tevens biedt NESPEN alle sprekers een gratis bloklidmaatschap ESPEN 2018 aan.
We horen graag of je hierbij aanwezig kunt zijn en een bijdrage wilt leveren. Indien je geen onderzoek hebt dat gepresenteerd kan worden maar je hebt wel een collega die wellicht onderzoek wil presenteren kun je dan deze mail doorsturen?

Abstract
Aanmelden als spreker voor het symposium kan door het sturen van een kort abstract aan ondergetekende voor 1 januari 2017. In het abstract moet vermeld worden: naam van onderzoekers, titel, hypothese, methode, resultaten, conclusie/discussie. Eind februari zal het programma definitief gemaakt worden. Als organisatoren hopen we weer op een goed gevuld en gevarieerd programma met als middelpunt 'de onderzoeker'.

Cora Jonkers, secretaris NESPEN
Erica Ruiter, voorzitter netwerk voedingsverpleegkundigen V&VN maag lever
aanmelden via e-mail: c.f.jonkers@amc.nl 


Dit bericht delen