Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst

Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst

4 maart 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Stichting Biowetenschappen en maatschappij heeft een cahier uitgegeven over ‘Foodtopia’, het voedsel van de toekomst. In dit cahier komen twaalf wetenschappers en voedselexperts aan het woord over de voedselinnovaties van het verleden en de toekomst en worden verschillende oplossingen voor de wereldvoedselproblematiek besproken.

Voeding, voedselproductie en gezond voedsel: iedereen heeft er wel een mening over. Is ons voedsel duurzaam, veilig en van goede kwaliteit? Zal er voldoende en betaalbaar voedsel beschikbaar blijven voor de nog altijd groeiende wereldbevolking?
Voedselproductie is een complex onderwerp, met uitdagingen door schaarste, milieuproblemen, en verlies van biodiversiteit. De noodzaak om het anders te gaan doen is evident. Welke innovaties op het gebied van grondstoffen, duurzame productie, voedselverwerking en gezonde voeding kunnen we de komende tijd verwachten?
Het cahier levert een constructieve bijdrage aan het broodnodige maatschappelijke debat over onze toekomstige voedselvoorziening. Het laat zien dat er volop ideeën zijn voor innovaties, en dat sommigen die ideeën ook al uitvoeren.
Bij cahier Foodtopia wordt lesmateriaal ontwikkeld voor de HAVO/VWO bovenbouw. De lesmodule beslaat twee tot drie lesuren, inclusief een opdracht in Museum Boerhaave bij de nieuwe tentoonstelling Foodtopia. Activerende werkvormen leiden de leerlingen in subgroepen langs een aantal thema’s, waaronder voedselinnovaties, alternatieven voor vlees en de rol van voeding in gezondheid.
 
Het cahier is te bestellen en te downloaden op de website van de stichting.


Dit bericht delen: