Nieuw Kennisinstituut voor Voeding & Huid; adviezen en scholing

Nieuw Kennisinstituut voor Voeding & Huid; adviezen en scholing

14 oktober 2020 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche, samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. KIVH biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat.

Voeding bij huidbehandelingen

Het delen van specialistische kennis met huidprofessionals en voedingsdeskundigen draagt bij aan completere behandelingen voor onder andere mensen met acne, rosacea, alopecia, atopisch eczeem, oedeem of psoriasis. ‘Voeding hoort een vast onderdeel te zijn van huidbehandelingen’, aldus Samantha Jordaans, diëtist en mede-eigenaar van KIVH.

Supplementen

Ongeveer één op de acht Nederlanders heeft te maken met een aandoening aan de huid en/of het haar. Daarnaast is er een toenemende belangstelling vanuit consumenten en professionals naar onderzoek en kennis gericht op voedingspatronen, -middelen en -stoffen die bijdragen aan een betere huidbehandeling en huidconditie. Marie-José de Peijper, huidtherapeut bij Van Rosmalen Kliniek bevestigt dit: ‘Graag wil ik op basis van specifieke huidindicaties wetenschappelijk onderbouwd advies kunnen geven over voeding en supplementen. Tevens heb ik behoefte aan verdieping op het gebied van veilig en effectief gebruik van supplementen.’

Dagelijks worden tal van cosmeticaproducten en topische behandelingen ingezet om de huid effectief te verbeteren. Maar er kan nóg meer bereikt worden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een gezond voedingspatroon, zo nodig aangevuld met supplementen, kan bijdragen aan het optimaliseren van de huidgezondheid. ‘Er is nog zoveel meer te bereiken met voeding en suppletie, je moet alleen weten hoe’, aldus Inge Backx, diëtist en mede-eigenaar van KIVH.

Scholing

KIVH, krachtig in haar merkbelofte, ‘maakt wetenschap praktisch toepasbaar.’ De belofte is gebaseerd op de kernwaarden: specialistisch, wetenschappelijk, betrouwbaar en praktisch. Dagelijks komen deze overtuigingen terug in de diensten die KIVH aanbiedt. Zo startte KIVH recent de eerste training, waaraan ruim vijftig professionals deelnamen. Dit was een groot succes. Jacky Vermeulen, diëtist bij diëtistenpraktijk Jacky Foodie over de training: ‘Interessante scholing van KIVH over vitamine C en de huid. Helder uitgelegd, zeer goed te volgen en ik heb echt nieuwe dingen geleerd. Verfrissend!’ Ook Luca Geleedst, huidtherapeut bij Velthuis Kliniek, was enthousiast: ‘Door de training van KIVH weet ik wat de laatste inzichten zijn op het gebied van voeding en huid. Tijdens de live sessie kreeg ik uitgebreid antwoord op al mijn vragen.’

KIVH vindt het belangrijk om naast het delen van kennis, samen te werken met professionals. Zo maakt KIVH de verbinding met andere disciplines door te schrijven voor diverse vakbladen en te spreken op evenementen. Samen komt men tot nóg betere inzichten en behandelingen.

Lees meer op de website: https://www.kivh.nl/


Dit bericht delen: