Nieuw: online cursus Nutrition and Cancer

Nieuw: online cursus Nutrition and Cancer

14 november 2018 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Kanker is de nummer 1 doodsoorzaak. Wereldwijd wordt een op de acht sterfgevallen veroorzaakt door kanker. Hiermee heeft kanker hart- en vaatziekten ingehaald. Maak kennis met de nieuwste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij de preventie, het ontstaan en de progressie van kanker in de gratis online cursus Nutrition and Cancer.

Tot en met 22 november 2018 kun je de online cursus Nutrition and Cancer van Wageningen University & Research volgen. Deze cursus is tot stand gekomen in samenwerking met o.a. het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en WCRF International.

De online cursus bestaat uit vijf modules. Vier modules zijn gratis te volgen, de vijfde module is voor de deelnemers die het gecertificeerde programma volgen. In de cursus Nutrition and Cancer leer je meer over welke rol voeding en leefstijl spelen bij het ontstaan en de progressie van kanker. Je maakt kennis met de laatste wetenschappelijke inzichten en je ontdekt welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen en hoe dit het beste gecommuniceerd kan worden.

Professor Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan Wageningen University & Research en één van de docenten: “Voeding en leefstijl spelen een grote rol bij de preventie van kanker. Hier is veel wetenschappelijk bewijs voor. Er is – en wordt echter veel minder onderzoek gedaan naar de rol van voeding bij de progressie van kanker. Toch komt er steeds meer bewijs dat gezonde voeding een gunstige rol kan spelen bij en na de behandeling van kanker. In de cursus besteden we ook hier aandacht aan.”

Doelgroepen
Deze cursus is nuttig voor professionals (in opleiding) uit verschillende vakgebieden die verband houden met voeding of oncologie (bijv. diëtisten, gezondheidsbeleidsmakers, artsen, zorgverleners, voedingsvoorlichters, en voedingswetenschappers). Maar in principe kan iedereen die interesse heeft in het onderwerp voeding en kanker de cursus volgen. De cursus is geheel Engelstalig.

Inhoud van de cursus
·        Opzet van onderzoek naar het verband tussen voeding en kanker.
·        Risicofactoren op het vlak van voeding en levensstijl voor de ontwikkeling van en overlevingskansen bij kanker.
·        De mechanismen waarmee voeding invloed kan hebben op het ontstaan van kanker
·        Richtlijnen voor kankerpreventie voor het grote publiek en voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.
·        Welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op: https://www.wkof.nl/nl/kanker-voorkomen/voor-professionals/eerdere-edities-leven-en-kanker-info/nieuw-online-cursus


Dit bericht delen: