Consumptie vette vis is veilig tijdens chemotherapie
door Monique van Kemenade, Voeding & Visie jaargang 35, nummer 1 2022. In Nederland bestaat nog steeds terughoudendheid als het…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
door Monique van Kemenade, Voeding & Visie jaargang 35, nummer 1 2022. In Nederland bestaat nog steeds terughoudendheid als het…
In deze nieuwe rubriek voor wetenschap laten we, in navolging op het pleidooi van de wetenschappelijk eindredacteur in het zomernummer…
Onlangs ving ik een curieuze app-conversatie van enkele mannelijke collega’s op. Het ging zo: ‘Oké, collega’s, ik heb een idee.…
De huidige richtlijn is om te streven naar vroeg postoperatief voeden. Een recente meta-analyse naar het effect van vroeg postoperatief…
Eerder werd in een meta-analyse een sterke associatie tussen fysieke kwetsbaarheid en ondervoeding vastgesteld bij thuiswonende ouderen (Verlaan, 2017). Fysiek…
Auteurs: drs. Odette Bruls, M. Former, K. Blaauw, A. Wipkink (leden van de projectgroep Voedingszorg bij (ex-)borstkanker patiënten) odette.bruls@hotmail.com, Voeding…
Is het mogelijk om voedselverspilling tegen te gaan, de hoeveelheid voedsel die consumenten eten te verminderen en tegelijkertijd consumenten tevreden…
Gezonde voeding en aandacht voor een gezonde, duurzame leefomgeving staat maar op ongeveer de helft van de agenda’s bij de…
De Nationale Week Zonder Vlees (7 t/m 13 maart) is een initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. Milieuwetenschapper Paul Behrens…
Mannen en vrouwen van 31 tot en met 50 jaar in het noorden van Nederland kregen in 2020/2021 ongeveer 13…