Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Stimuleer gezond eten via wetgeving
7 april 2021 Uit

Stimuleer gezond eten via wetgeving

Door Majorie Former

De vrijblijvendheid van de aanpak van gezondheidsachterstanden moet van tafel, stelt de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Ook pleit…

Wees voorzichtig met het gebruik van voedingssupplementen en thee met sint-janskruid
25 maart 2021 Uit

Wees voorzichtig met het gebruik van voedingssupplementen en thee met sint-janskruid

Door Majorie Former

Voedingssupplementen en thee met sint-janskruid kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM…

Column: Nutriscore of Nutrifail?
25 maart 2021 Uit

Column: Nutriscore of Nutrifail?

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma In Nederland wordt al enkele jaren gesteggeld over de invoering van de Nutriscore als voedsellogo. Dit keurmerk…

Column: Gezondheidsraad stelt nieuwe voedingsnormen voor eiwit op
25 maart 2021 Uit

Column: Gezondheidsraad stelt nieuwe voedingsnormen voor eiwit op

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma Onlangs heeft de Gezondheidsraad nieuwe voedingsnormen voor eiwitten bekend gemaakt. Waarop zijn deze normen gebaseerd? Wat betekenen…

De behandeling van COVID-19-patiënten is teamwerk
12 maart 2021 Uit

De behandeling van COVID-19-patiënten is teamwerk

Door Majorie Former

Patty Lakenman en Linda van Duijvenbooden zijn diëtisten in het Erasmus MC in Rotterdam. We spraken met hen over hun…

Drinkvoeding in de hoofdrol bij dysfagie
11 maart 2021 Uit

Drinkvoeding in de hoofdrol bij dysfagie

Door Majorie Former

Slikproblemen zijn een veel voorkomende klacht met verstrekkende gevolgen. Door onvoldoende inname van voeding ligt het gevaar van ondervoeding op…

Verslag van het online ESPEN-congres 2020
10 maart 2021 Uit

Verslag van het online ESPEN-congres 2020

Door Gerdien Ligthart-Melis

Dr. Gerdien C. Ligthart-Melis1 en dr. Barbara S. van der Meij21 Wetenschappelijk redacteur Voeding & Visie2 Senior Onderzoeker Lectoraat Voeding…

Best abstracts ESPEN 2020
9 maart 2021 Uit

Best abstracts ESPEN 2020

Door Voeding & Visie

De vijf beste abstracts ingezonden voor ESPEN worden altijd gezamenlijk gepresenteerd op de best ‘bezochte’ tweede dag van het congres.…

Column: Kankervrij
8 maart 2021 Uit

Column: Kankervrij

Door Odette Bruls

Odette Bruls Kankervrij. Dat wil ik ook wel zijn. Met mij velen, denk ik. En nu is er een prachtig…

Voedingsnormen voor eiwitten iets verhoogd
5 maart 2021 Uit

Voedingsnormen voor eiwitten iets verhoogd

Door Majorie Former

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit voor volwassenen is iets verhoogd van 0,8 naar 0,83 gram/kg/dag voor volwassenen. De Gezondheidsraad vindt…

Berichten paginering

Vorige 1 … 22 23 24 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 1
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025