Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Column: Nutriscore of Nutrifail?
25 maart 2021 Uit

Column: Nutriscore of Nutrifail?

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma In Nederland wordt al enkele jaren gesteggeld over de invoering van de Nutriscore als voedsellogo. Dit keurmerk…

Column: Gezondheidsraad stelt nieuwe voedingsnormen voor eiwit op
25 maart 2021 Uit

Column: Gezondheidsraad stelt nieuwe voedingsnormen voor eiwit op

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma Onlangs heeft de Gezondheidsraad nieuwe voedingsnormen voor eiwitten bekend gemaakt. Waarop zijn deze normen gebaseerd? Wat betekenen…

De behandeling van COVID-19-patiënten is teamwerk
12 maart 2021 Uit

De behandeling van COVID-19-patiënten is teamwerk

Door Majorie Former

Patty Lakenman en Linda van Duijvenbooden zijn diëtisten in het Erasmus MC in Rotterdam. We spraken met hen over hun…

Drinkvoeding in de hoofdrol bij dysfagie
11 maart 2021 Uit

Drinkvoeding in de hoofdrol bij dysfagie

Door Majorie Former

Slikproblemen zijn een veel voorkomende klacht met verstrekkende gevolgen. Door onvoldoende inname van voeding ligt het gevaar van ondervoeding op…

Verslag van het online ESPEN-congres 2020
10 maart 2021 Uit

Verslag van het online ESPEN-congres 2020

Door Gerdien Ligthart-Melis

Dr. Gerdien C. Ligthart-Melis1 en dr. Barbara S. van der Meij21 Wetenschappelijk redacteur Voeding & Visie2 Senior Onderzoeker Lectoraat Voeding…

Best abstracts ESPEN 2020
9 maart 2021 Uit

Best abstracts ESPEN 2020

Door Voeding & Visie

De vijf beste abstracts ingezonden voor ESPEN worden altijd gezamenlijk gepresenteerd op de best ‘bezochte’ tweede dag van het congres.…

Column: Kankervrij
8 maart 2021 Uit

Column: Kankervrij

Door Odette Bruls

Odette Bruls Kankervrij. Dat wil ik ook wel zijn. Met mij velen, denk ik. En nu is er een prachtig…

Voedingsnormen voor eiwitten iets verhoogd
5 maart 2021 Uit

Voedingsnormen voor eiwitten iets verhoogd

Door Majorie Former

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit voor volwassenen is iets verhoogd van 0,8 naar 0,83 gram/kg/dag voor volwassenen. De Gezondheidsraad vindt…

Toepassingen van ketogeen dieettherapie bij epilepsie en kanker
5 maart 2021 Uit

Toepassingen van ketogeen dieettherapie bij epilepsie en kanker

Door Gerdien Ligthart-Melis

Bewerking van de Nederlandse samenvatting van het proefschrift van Elles van der Louw Ketogeen dieettherapie (KDT) is een bewezen effectieve…

Onderzoek Kieskompas: overheid mag zich van kiezer met vleesconsumptie bemoeien
4 maart 2021 Uit

Onderzoek Kieskompas: overheid mag zich van kiezer met vleesconsumptie bemoeien

Door Majorie Former

Er is onder Nederlandse kiezers breed draagvlak voor een sturende en meer ambitieuze rol van de overheid als het gaat…

Berichten paginering

Vorige 1 … 22 23 24 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025