Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • 23 juli 2025

    Voeding, microbioom en immuunreacties

  • 22 juli 2025

    Factoren voor succesvolle dieetbehandeling van obesitas

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld
28 april 2025 0

Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

Door Majorie Former

Meer dan de helft van de patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege covid is drie jaar later niet…

Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen
15 april 2025 0

Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

Door Majorie Former

Het innemen van probiotica kan helpen om negatieve gevoelens te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van Katerina Johnson en Laura…

Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken
31 maart 2025 0

Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

Door Majorie Former

Bij hartfalen krijgen mensen vaak het advies hun vochtinname te beperken. Nu laat een grote studie onder leiding van het…

Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen
19 maart 2025 Uit

Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

Door Majorie Former

Welke schoolmaaltijden eten basisschoolleerlingen het best? Voorlopige resultaten van een onderzoek van Hogeschool Inholland in samenwerking met TommyTomato laten zien…

Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie
12 maart 2025 Uit

Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

Door Majorie Former

Chronische nierschade treft 10-15% van de wereldbevolking en kan leiden tot eindstadium nierfalen, waarvoor dialyse of een niertransplantatie nodig is.…

Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start
3 maart 2025 Uit

Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start

Door Majorie Former

Vandaag gaat de achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. De duurzame gedragsveranderingscampagne kiest dit…

Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet
28 februari 2025 Uit

Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet

Door Majorie Former

Het verlagen van het vetgehalte in voedingsmiddelen gaat vaak ten koste van de smaak en textuur. Onderzoekers van de Universiteit…

Symposium: Waardevolle Zorg in een Veranderende Wereld
19 februari 2025 Uit

Symposium: Waardevolle Zorg in een Veranderende Wereld

Door Majorie Former

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum organiseert de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO) op woensdag 14 mei 2025 in Utrecht…

Vroege preventie en behandeling van eetstoornissen is nodig
17 februari 2025 0

Vroege preventie en behandeling van eetstoornissen is nodig

Door Majorie Former

Om de schadelijke gevolgen van eetstoornissen zoveel mogelijk te beperken pleit Annelies van Eeden voor vroege preventieprogramma’s (<12 jaar). Van…

Afslankpillen DynaPills en Meri capsules zijn gevaarlijk voor de gezondheid
11 februari 2025 0

Afslankpillen DynaPills en Meri capsules zijn gevaarlijk voor de gezondheid

Door Majorie Former

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om de afslankpillen DynaPills en Meri capsules niet te gebruiken. Deze pillen…

Berichten paginering

Vorige 1 2 3 4 … 102 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

25 juli 2025 0
Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

24 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025