Ingezonden: Hoe ervaren patiënten voedingsadvies tijdens de behandeling van kanker?
Eva van der Want¹, Elbrich M. Postma²³, Mirjam Holverda³, Hannie Postema‑, Menrike Menkveld-Beukers⁴, Ben J.M. Witteman²³ 1. Adviesbureau Purpose, Utrecht…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Eva van der Want¹, Elbrich M. Postma²³, Mirjam Holverda³, Hannie Postema‑, Menrike Menkveld-Beukers⁴, Ben J.M. Witteman²³ 1. Adviesbureau Purpose, Utrecht…
Odette Bruls Maagzuurremmers, wie kent ze niet? Ze zijn lang als relatief risicoloos beschouwd en belanden zo in menig medicijnkastje.…
Weijs coördineert onderzoek naar voeding en beweging waarbij hij focust op de eiwitbehoefte van diverse doelgroepen en duurzaamheid van de…
Majorie Former en Gerdien Ligthart-Melis praten met Peter Weijs. Peter is de principle investigator van tien onderzoeksprojecten en betrokken bij…
Ze worden steeds vaker gebruikt om de gezondheid te monitoren: apps en activitytrackers. Wat is het nut van apps en…
Er zijn veel onderzoeken verricht naar de relatie tussen zuivel en diabetes type 2 (DT2). De Nederlandse Zuivel Organisatie en…
Dat blijkt uit het rapport ‘Consumptie van vlees in Nederland, het SHIFT-DIETS-project, gepubliceerd door het RIVM. Om in de toekomst…
Volgens de huidige inzichten en richtlijnen wordt de hoeveelheid van 175 gram koolhydraten per dag als veilige minimale hoeveelheid gezien.…
Het buitenbeentje of hip en vooruitstrevend: lange tijd was biologisch vooral een nichemarkt. Maar dat gaat komend decennium flink veranderen.…