Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
De pindapoli: voor baby’s met een hoog risico op voedselallergie
2 maart 2020 Uit

De pindapoli: voor baby’s met een hoog risico op voedselallergie

Door Majorie Former

Door baby’s vóór hun achtste maand pindakaas te laten eten, neemt de kans dat ze een pinda-allergie ontwikkelen drastisch af.…

Voeden in de eerste 1000 dagen; zo doe je dat
28 februari 2020 Uit

Voeden in de eerste 1000 dagen; zo doe je dat

Door Majorie Former

Voeding speelt een cruciale rol in de eerste 1000 dagen van het leven van een kind. Diëtist Nelleke Stegeman schreef…

Ondernemerslessen van Sigrid van de Marel
27 februari 2020 Uit

Ondernemerslessen van Sigrid van de Marel

Door Majorie Former

Het beroep van diëtist is mooi. Maar het is ook hard werken om het verdiende respect en een goed inkomen…

De toegevoegde waarde van spierechografie bij patiënten met COPD: een verkennende studie
26 februari 2020 Uit

De toegevoegde waarde van spierechografie bij patiënten met COPD: een verkennende studie

Door Majorie Former

Origineel artikel: Willemke Nijholt et al., The added value of ultrasound muscle measurements in patients with COPD: An exploratory study,…

Ingezonden: Hoe ervaren patiënten voedingsadvies tijdens de behandeling van kanker?
25 februari 2020 Uit

Ingezonden: Hoe ervaren patiënten voedingsadvies tijdens de behandeling van kanker?

Door Majorie Former

Eva van der Want¹, Elbrich M. Postma²³, Mirjam Holverda³, Hannie Postema‑, Menrike Menkveld-Beukers⁴, Ben J.M. Witteman²³ 1. Adviesbureau Purpose, Utrecht…

Column: Leefstijl als wapen in de strijd tegen maagzuurremmers
24 februari 2020 Uit

Column: Leefstijl als wapen in de strijd tegen maagzuurremmers

Door Odette Bruls

Odette Bruls Maagzuurremmers, wie kent ze niet? Ze zijn lang als relatief risicoloos beschouwd en belanden zo in menig medicijnkastje.…

Hoogleraar Peter Weijs: “Het delen van kennis heeft mijn prioriteit”
21 februari 2020 Uit

Hoogleraar Peter Weijs: “Het delen van kennis heeft mijn prioriteit”

Door Majorie Former

Weijs coördineert onderzoek naar voeding en beweging waarbij hij focust op de eiwitbehoefte van diverse doelgroepen en duurzaamheid van de…

Interview met Peter Weijs
20 februari 2020 0

Interview met Peter Weijs

Door Voeding & Visie

Majorie Former en Gerdien Ligthart-Melis praten met Peter Weijs. Peter is de principle investigator van tien onderzoeksprojecten en betrokken bij…

Column: Het nut van apps en activitytrackers
20 februari 2020 Uit

Column: Het nut van apps en activitytrackers

Door Anneke Palsma

Ze worden steeds vaker gebruikt om de gezondheid te monitoren: apps en activitytrackers. Wat is het nut van apps en…

De invloed van zuivel op  diabetes type 2.
11 februari 2020 Uit

De invloed van zuivel op diabetes type 2.

Door Majorie Former

Er zijn veel onderzoeken verricht naar de relatie tussen zuivel en diabetes type 2 (DT2). De Nederlandse Zuivel Organisatie en…

Berichten paginering

Vorige 1 … 31 32 33 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025