Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Ingezonden: Hoe ervaren patiënten voedingsadvies tijdens de behandeling van kanker?
25 februari 2020 Uit

Ingezonden: Hoe ervaren patiënten voedingsadvies tijdens de behandeling van kanker?

Door Majorie Former

Eva van der Want¹, Elbrich M. Postma²³, Mirjam Holverda³, Hannie Postema‑, Menrike Menkveld-Beukers⁴, Ben J.M. Witteman²³ 1. Adviesbureau Purpose, Utrecht…

Column: Leefstijl als wapen in de strijd tegen maagzuurremmers
24 februari 2020 Uit

Column: Leefstijl als wapen in de strijd tegen maagzuurremmers

Door Odette Bruls

Odette Bruls Maagzuurremmers, wie kent ze niet? Ze zijn lang als relatief risicoloos beschouwd en belanden zo in menig medicijnkastje.…

Hoogleraar Peter Weijs: “Het delen van kennis heeft mijn prioriteit”
21 februari 2020 Uit

Hoogleraar Peter Weijs: “Het delen van kennis heeft mijn prioriteit”

Door Majorie Former

Weijs coördineert onderzoek naar voeding en beweging waarbij hij focust op de eiwitbehoefte van diverse doelgroepen en duurzaamheid van de…

Interview met Peter Weijs
20 februari 2020 0

Interview met Peter Weijs

Door Voeding & Visie

Majorie Former en Gerdien Ligthart-Melis praten met Peter Weijs. Peter is de principle investigator van tien onderzoeksprojecten en betrokken bij…

Column: Het nut van apps en activitytrackers
20 februari 2020 Uit

Column: Het nut van apps en activitytrackers

Door Anneke Palsma

Ze worden steeds vaker gebruikt om de gezondheid te monitoren: apps en activitytrackers. Wat is het nut van apps en…

De invloed van zuivel op  diabetes type 2.
11 februari 2020 Uit

De invloed van zuivel op diabetes type 2.

Door Majorie Former

Er zijn veel onderzoeken verricht naar de relatie tussen zuivel en diabetes type 2 (DT2). De Nederlandse Zuivel Organisatie en…

Helft van de inname van dierlijke eiwitten komt uit vlees.
28 januari 2020 Uit

Helft van de inname van dierlijke eiwitten komt uit vlees.

Door Majorie Former

Dat blijkt uit het rapport ‘Consumptie van vlees in Nederland, het SHIFT-DIETS-project, gepubliceerd door het RIVM. Om in de toekomst…

Minimaal 175 gram koolhydraten per dag voor zwangere vrouwen met diabetes
28 januari 2020 Uit

Minimaal 175 gram koolhydraten per dag voor zwangere vrouwen met diabetes

Door Majorie Former

Volgens de huidige inzichten en richtlijnen wordt de hoeveelheid van 175 gram koolhydraten per dag als veilige minimale hoeveelheid gezien.…

Vijf redenen waarom Biologisch booming wordt
24 januari 2020 Uit

Vijf redenen waarom Biologisch booming wordt

Door Majorie Former

Het buitenbeentje of hip en vooruitstrevend: lange tijd was biologisch vooral een nichemarkt. Maar dat gaat komend decennium flink veranderen.…

Obese mensen hebben ander microbioom
2 december 2019 Uit

Obese mensen hebben ander microbioom

Door Majorie Former

Tijdens het 3e Diëtisten en Mondhygienisten Congres op 29 november stonden de thema’s obesitas en bariatrie centraal in relatie tot…

Berichten paginering

Vorige 1 … 31 32 33 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025