Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Column: Leefstijl als wapen in de strijd tegen maagzuurremmers
24 februari 2020 Uit

Column: Leefstijl als wapen in de strijd tegen maagzuurremmers

Door Odette Bruls

Odette Bruls Maagzuurremmers, wie kent ze niet? Ze zijn lang als relatief risicoloos beschouwd en belanden zo in menig medicijnkastje.…

Hoogleraar Peter Weijs: “Het delen van kennis heeft mijn prioriteit”
21 februari 2020 Uit

Hoogleraar Peter Weijs: “Het delen van kennis heeft mijn prioriteit”

Door Majorie Former

Weijs coördineert onderzoek naar voeding en beweging waarbij hij focust op de eiwitbehoefte van diverse doelgroepen en duurzaamheid van de…

Interview met Peter Weijs
20 februari 2020 0

Interview met Peter Weijs

Door Voeding & Visie

Majorie Former en Gerdien Ligthart-Melis praten met Peter Weijs. Peter is de principle investigator van tien onderzoeksprojecten en betrokken bij…

Column: Het nut van apps en activitytrackers
20 februari 2020 Uit

Column: Het nut van apps en activitytrackers

Door Anneke Palsma

Ze worden steeds vaker gebruikt om de gezondheid te monitoren: apps en activitytrackers. Wat is het nut van apps en…

De invloed van zuivel op  diabetes type 2.
11 februari 2020 Uit

De invloed van zuivel op diabetes type 2.

Door Majorie Former

Er zijn veel onderzoeken verricht naar de relatie tussen zuivel en diabetes type 2 (DT2). De Nederlandse Zuivel Organisatie en…

Helft van de inname van dierlijke eiwitten komt uit vlees.
28 januari 2020 Uit

Helft van de inname van dierlijke eiwitten komt uit vlees.

Door Majorie Former

Dat blijkt uit het rapport ‘Consumptie van vlees in Nederland, het SHIFT-DIETS-project, gepubliceerd door het RIVM. Om in de toekomst…

Minimaal 175 gram koolhydraten per dag voor zwangere vrouwen met diabetes
28 januari 2020 Uit

Minimaal 175 gram koolhydraten per dag voor zwangere vrouwen met diabetes

Door Majorie Former

Volgens de huidige inzichten en richtlijnen wordt de hoeveelheid van 175 gram koolhydraten per dag als veilige minimale hoeveelheid gezien.…

Vijf redenen waarom Biologisch booming wordt
24 januari 2020 Uit

Vijf redenen waarom Biologisch booming wordt

Door Majorie Former

Het buitenbeentje of hip en vooruitstrevend: lange tijd was biologisch vooral een nichemarkt. Maar dat gaat komend decennium flink veranderen.…

Obese mensen hebben ander microbioom
2 december 2019 Uit

Obese mensen hebben ander microbioom

Door Majorie Former

Tijdens het 3e Diëtisten en Mondhygienisten Congres op 29 november stonden de thema’s obesitas en bariatrie centraal in relatie tot…

Nederlanders zijn gemiddeld iets langer geworden, maar vooral veel zwaarder
27 november 2019 Uit

Nederlanders zijn gemiddeld iets langer geworden, maar vooral veel zwaarder

Door Majorie Former

Mannen en vrouwen zijn in de afgelopen 40 jaar wat langer geworden, maar ook zwaarder. Vooral vrouwen zijn fors in…

Berichten paginering

Vorige 1 … 32 33 34 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025