Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Nieuwe leerstoel ‘Jeugd en Gezonde Voeding’ in Venlo
30 augustus 2018 Uit

Nieuwe leerstoel ‘Jeugd en Gezonde Voeding’ in Venlo

Door Majorie Former

Een aantal bedrijven en Universiteit Maastricht richten op Brightlands Campus Greenport Venlo een academische leerstoel ‘Jeugd en Gezonde Voeding’ op.…

WRR adviseert: laat verkleinen gezondheidsverschillen hoger- en lageropgeleiden los
28 augustus 2018 Uit

WRR adviseert: laat verkleinen gezondheidsverschillen hoger- en lageropgeleiden los

Door Majorie Former

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft een rapport opgesteld over sociaaleconomische gezondheidsverschillen in Nederland. De WRR stelt voor…

Voorwoord Voeding & Visie Zomer 2018
8 augustus 2018 Uit

Voorwoord Voeding & Visie Zomer 2018

Door Majorie Former

In deze uitgave besteden we aandacht aan drie actuele onderwerpen in de diëtetiek; ondervoeding bij ouderen, de gevolgen van een…

Eet- en beweegadviezen bij kwetsbare ouderen
8 augustus 2018 Uit

Eet- en beweegadviezen bij kwetsbare ouderen

Door Majorie Former

Ondervoeding Pagina 3, 4 en 5 Eet- en beweegadviezen bij kwetsbare ouderen Bij het ouder worden verliezen mensen geleidelijk spiermassa…

Mail & Win PDS & Stress – FOD Map
8 augustus 2018 Uit

Mail & Win PDS & Stress – FOD Map

Door Majorie Former

Maak kans op de boekenset FODMaP en PDS & Stress FODMaP, alles over PDS en onbegrepen… Lees meer Jaargang 2018…

Mail & Win I’M Lijfboek
8 augustus 2018 Uit

Mail & Win I’M Lijfboek

Door Majorie Former

Maak kans op het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman ‘Tot je veertigste zorgt je… Lees meer Jaargang…

Verslag NESPEN abstractsessie en symposium op 26 maart in Veldhoven
8 augustus 2018 Uit

Verslag NESPEN abstractsessie en symposium op 26 maart in Veldhoven

Door Majorie Former

Terugblik met oud-bestuursleden van NESPEN Na een lange periode geeft het bestuur van NESPEN dit jaar het stokje over… Lees…

Terugblik met oud-bestuursleden van NESPEN
8 augustus 2018 Uit

Terugblik met oud-bestuursleden van NESPEN

Door Majorie Former

Terugblik met oud-bestuursleden van NESPEN Na een lange periode geeft het bestuur van NESPEN dit jaar het stokje over… Lees…

Academiseren van de diëtetiek; overwegingen van een pas-gepromoveerde diëtist
8 augustus 2018 Uit

Academiseren van de diëtetiek; overwegingen van een pas-gepromoveerde diëtist

Door Majorie Former

Academiseren van de diëtetiek; overwegingen van een pas-gepromoveerde diëtist Na zoveel jaren van ploeteren, leren, flexibel zijn, doorzetten, veel vall……

De lancering van de ESPEN Special Interest Groep Klinische Voeding voor kinderen
8 augustus 2018 Uit

De lancering van de ESPEN Special Interest Groep Klinische Voeding voor kinderen

Door Majorie Former

De lancering van de ESPEN Special Interest Groep Klinische Voeding voor kinderen Origineel artikel in Clinical Nutrition ESPEN… Lees meer…

Berichten paginering

Vorige 1 … 42 43 44 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025