Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
High-lights van het 19e Voedings- en gezondheidscongres in Brussel
21 november 2016 Uit

High-lights van het 19e Voedings- en gezondheidscongres in Brussel

Door Majorie Former

Tijdens het Voedings- en gezondheidscongres op 18 en 19 november 2016 in Brussel kwam een breed scala van voedingsthema’s voor…

Stuur een abstract in voor ESPEN 2017
16 november 2016 Uit

Stuur een abstract in voor ESPEN 2017

Door Majorie Former

Hoe gaat het insturen van abstracts in zijn werk. Vul het raamwerk in zoals hieronder staat. Bijna altijd volgt acceptatie.…

Jodiuminname daalt maar de kans op een tekort is klein
13 oktober 2016 Uit

Jodiuminname daalt maar de kans op een tekort is klein

Door Majorie Former

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat tussen 2006 en 2015 de zoutinname bij volwassenen uit Doetinchem gelijk is gebleven.…

13% van de Nederlanders meet zelf zijn conditie en gezondheid
28 september 2016 Uit

13% van de Nederlanders meet zelf zijn conditie en gezondheid

Door Majorie Former

Slechts 13% van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een…

RIVM actualiseert 2400 voedingsmiddelen in NEVO-online
28 september 2016 Uit

RIVM actualiseert 2400 voedingsmiddelen in NEVO-online

Door Majorie Former

Het RIVM heeft NEVO-online geactualiseerd. NEVO-online 2016 (Rivm.nl/nevo) bevat gegevens uit het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) over de voedingskundige samenstelling van…

Het 39ste ESPEN congres 2017 vindt plaats in Den Haag
22 september 2016 Uit

Het 39ste ESPEN congres 2017 vindt plaats in Den Haag

Door Majorie Former

Het internationale ESPEN Congres 2017 zal volgend jaar worden georganiseerd in het World Forum in Den Haag van 9 –…

Energiedrankjes leiden tot gezondheid- en gedragsproblemen
21 september 2016 Uit

Energiedrankjes leiden tot gezondheid- en gedragsproblemen

Door Majorie Former

Anders dan de reclames willen doen geloven, hangt het drinken van energiedrankjes niet automatisch samen met een actief en gezond…

24e Folia Orthica symposium ‘chronisch medicijngebruik’; pleidooi voor personalized medicine.
19 september 2016 Uit

24e Folia Orthica symposium ‘chronisch medicijngebruik’; pleidooi voor personalized medicine.

Door Majorie Former

In totaal lijden in Nederland 5,3 miljoen mensen aan een chronische ziekte, vertelde drs. Anna Kruyswijk, een van de dagvoorzitters…

Recensie Handboek Voeding bij kanker, tweede geheel herziene druk.
19 september 2016 Uit

Recensie Handboek Voeding bij kanker, tweede geheel herziene druk.

Door Majorie Former

Het Handboek Voeding bij kanker’ is geactualiseerd en volgt de ontwikkelingen in de (onlogische) diëtetiek. Het geeft een overzicht van…

Topics van het symposium Voeding bij kanker in beweging, Utrecht 13 september 2016
14 september 2016 Uit

Topics van het symposium Voeding bij kanker in beweging, Utrecht 13 september 2016

Door Majorie Former

Het symposium was georganiseerd vanwege het verschijnen van de tweede editie van het Handboek Voeding bij kanker. De organisatie was…

Berichten paginering

Vorige 1 … 55 56 57 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025