![Suikervrije frisdranken lijken het risico op diabetes te kunnen verhogen Suikervrije frisdranken lijken het risico op diabetes te kunnen verhogen](https://voedingvisie.nl/wp-content/uploads/2023/09/nutritionist-and-client-discussing-balanced-nutrition-plan-stockpack-istock-720x405.jpg)
Suikervrije frisdranken lijken het risico op diabetes te kunnen verhogen
Suikervrije frisdranken en lightproducten kunnen leiden tot metabole veranderingen door het veranderen van de microbiota in de darmen. Dit kan…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Suikervrije frisdranken en lightproducten kunnen leiden tot metabole veranderingen door het veranderen van de microbiota in de darmen. Dit kan…
Tijdens de crisis gingen consumenten bezuinigen op consumptiegoederen, maar de uitgaven aan voedsel bleven op peil. Dat meldt de Volkskrant…
Snelle gewichtstoename tijdens de kinder- en tienerjaren verhoogt de kans op overgewicht op volwassen leeftijd. Dat blijkt uit de DONALD…
Biologische voeding bevat meer anti-oxidanten en minder giftige metalen en pesticiden. Dat concluderen onderzoekers van de Newcastle University op basis…
Dementie is in 2030 de belangrijkste doodsoorzaak. Vier op de tien mensen zijn dan chronisch ziek. De prevalentie van vrijwel…
Op 20 juni vond het middagseminar Voeding en probiotica in de mondzorg voor mondhygiënisten plaats georganiseerd door Yakult. Louise Witteman…
Iets meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan te gaan minderen met bepaalde voedselproducten. Vlees en pasta zijn…
De Consumentenbond heeft acht populaire superfoods onderzocht op voedingswaarden en claims. Conclusie: fabrikanten nemen het niet nauw met de waarheid.…
Het vet in de lever neemt toe als je dagelijks tussendoortjes eet met veel suiker en vet. De lever wordt…
De EFSA heeft nieuwe Europese ADHs vastgesteld voor de inname van jodium. De ADH voor jodium is 150 microgram per…