Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Nieuwe website over voedingssupplementen
4 januari 2016 Uit

Nieuwe website over voedingssupplementen

Door Majorie Former

Welke voedingssupplementen bevorderen een goede nachtrust, helpen bij stress of als je intensief sport? Wat doet probioticia of visolie en…

Vettaks is al bij kleine prijsverhoging effectief
22 december 2015 Uit

Vettaks is al bij kleine prijsverhoging effectief

Door Majorie Former

Het verhogen van de prijs van relatief vette producten laat mensen al snel kiezen voor het gezondere alternatief. Kleine prijsverschillen…

NESPEN abstractbijeenkomst en voorjaarssymposium
15 december 2015 Uit

NESPEN abstractbijeenkomst en voorjaarssymposium

Door Majorie Former

Op vrijdag 18 maart 2016 organiseert NESPEN haar Abstractbijeenkomst en Voorjaarssymposium tijdens het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Gastro-Enterologie…

Folder ‘Ondervoeding’ beschikbaar in webshop Voedingscentrum
7 december 2015 Uit

Folder ‘Ondervoeding’ beschikbaar in webshop Voedingscentrum

Door Majorie Former

Sinds deze week is de folder ‘Ondervoeding’ beschikbaar in de webshop van het Voedingscentrum. De folder is gemaakt samen met…

Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse eten meer groenten en fruit dan de gemiddelde Nederlander. Radboudumc publiceert onderzoeksrapport Vierdaagse 2015
28 november 2015 Uit

Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse eten meer groenten en fruit dan de gemiddelde Nederlander. Radboudumc publiceert onderzoeksrapport Vierdaagse 2015

Door Majorie Former

Tijdens de 99ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse onderzochten fysiologen van het Radboudumc de invloed van getraindheid op de vochtbalans,…

Gezondheidsraad publiceert nieuwe Richtlijnen goede voeding
5 november 2015 Uit

Gezondheidsraad publiceert nieuwe Richtlijnen goede voeding

Door Majorie Former

De Gezondheidsraad komt na tien jaar met nieuwe Richtlijnen voor goede voeding. Opmerkelijk zijn de nieuwe adviezen over noten en…

Minder zout eten kan tienduizenden hartinfarcten en beroertes voorkomen
26 oktober 2015 Uit

Minder zout eten kan tienduizenden hartinfarcten en beroertes voorkomen

Door Majorie Former

Door het zoutgehalte in bewerkte voedingsmiddelen te verlagen of te kiezen voor zoutarme alternatieven is aanzienlijke gezondheidswinst te boeken als…

Overgewicht bij kinderen varieert sterk tussen Europese landen
26 oktober 2015 Uit

Overgewicht bij kinderen varieert sterk tussen Europese landen

Door Majorie Former

Het percentage overgewicht en obesitas bij 6-9 jarige schoolkinderen in Europa varieert sterk per land en ligt tussen de 18…

Van hashtag patatje tot hashtag anorexiatips; kan hashtag diëtist hier tegenop?
1 oktober 2015 Uit

Van hashtag patatje tot hashtag anorexiatips; kan hashtag diëtist hier tegenop?

Door Majorie Former

Vergeet modetijdschriften, winkeletalages en supermarktreclames. Het zelfbeeld van vrouwen wordt anno 2015 sterk beïnvloed door populaire accounts op Facebook, Instagram…

Toevoeging vetzuren aan eerste flesvoeding niet per se goed voor gezondheid
1 oktober 2015 Uit

Toevoeging vetzuren aan eerste flesvoeding niet per se goed voor gezondheid

Door Majorie Former

Of een kind zich in de schoolleeftijd goed ontwikkelt, hangt niet zozeer af van toegevoegde vetzuren aan flesvoeding gedurende de…

Berichten paginering

Vorige 1 … 62 63 64 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025