Obesitas behoeft dringend actie waarschuwt de EASO

Obesitas behoeft dringend actie waarschuwt de EASO

20 mei 2016 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

De European Association for the Study of Obesity (EASO), de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar obesitas in Europa, waarschuwt dat er snel iets gedaan moet worden om de stijgende obesitasepidemie aan te pakken die voor enorm veel kosten van de gezondheidszorg en de verloren productiviteit zorgt.

De waarschuwing EASO komt in het kielzog van verschillende rapporten waaruit blijkt dat overgewicht en obesitas in een alarmerend tempo blijven stijgen en meer dan de helft van alle Europese burgers zullen er in 2030 mee te maken krijgen. In sommige landen kan dit oplopen tot 90%.

De EASO, en de bij haar 32 aangesloten verenigingen  in Europa, zal diverse evenementen organiseren om dit onder de aandacht te brengen en om bewustwording te vergroten.  De Europese Obesitas Dag op zaterdag 21 mei is een van de evenementen.

Volgens de World Health Organisation (WHO) is obesitas  een van de grootste uitdagingen voor de volksgezondheid van de 21e eeuw. De prevalentie is verdrievoudigd in vele landen in Europa sinds de jaren 80. De kosten bedragen in Europese landen meer dan € 70 miljoen aan gezondheidszorg en verloren productiviteit.
Europese Obesitas Day wordt jaarlijks georganiseerd door de Europese Vereniging voor de Studie van Obesitas (EASO) om mensen bij elkaar te brengen en om de kennis over obesitas en de vele andere ziekten waarop dit invloed heeft  te vergroten.
 


Dit bericht delen: