Op 19 maart 2018 organiseert Voeding Nederland het congres DE EETPRIKKEL

Op 19 maart 2018 organiseert Voeding Nederland het congres DE EETPRIKKEL

13 november 2017 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Interne eetprikkels kunnen veel betekenen om de verleiding van de omgeving te weerstaan. Het VoedingNederland2018 congres DE EETPRIKKEL biedt inzicht in de fysiologische en psychologische basis. En in de mogelijkheden om de interne eetprikkel te reguleren en daarmee de weerstand te vergroten.

Posters en de PosterPitch bieden een podium om andere voedingsprofessionals te informeren en inspireren. De Young Professional Award (YPA) zet jong, prikkelend talent in het zonnetje. Ding mee naar deze prijs, de deadline voor inzending is 1 februari 2018.

Sprekers zijn op het congres zijn:

  • Dr. Edo Aarts, chirurg/onderzoeker Rijnstate, Arnhem
  • Dr. Esther Aarts, hoofdonderzoeker voeding & cognitie, Donders Instituut voor Brein, Cognitie en , Radboud Universiteit, Nijmegen
  • Dr. Erica L.T. van den Akker, kinderarts-endocrinoloog, universitair hoofddocent, Centrum Gezond Gewicht, Eramus MC Rotterdam
  • Dr. Sanne Boesveldt, assistant professor sensoriek en eetgedrag, Humane voeding, Wageningen Universiteit & Research
  • Dr. Judith Haffmans, klinisch farmacoloog en chronobioloog, associate professor psychopharmacology, Department of affective disorders, PsyQ, Den Haag
  • Dr. Laura Steenbergen, post-doctoraal onderzoeker in cognitieve psychologie en -brein interacties, Universiteit van Amsterdam
  • Prof.dr. Emely de Vet, persoonlijk hoogleraar gezondheidscommunicatie, afdeling Maatschappijwetenschappen, Wageningen Universiteit & Research

VoedingNederland2018 combineert wetenschap en praktijk en daagt uit om de discussie met elkaar aan te gaan. Het congres is voor iedereen die professioneel betrokken is bij voeding, ziekte en gezondheid. Zoals wetenschappers, (para)medici, voedingsvoorlichters, beleidsmakers en marketeers.

Het congres is een gezamenlijk initiatief van vijf organisaties op het gebied van voeding en gezondheid Alliantie Voeding Gelderse Vallei (AVGV), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), NVVL Network For Food Experts (NVVL)

www.voedingnederland2018.nl