Pinda-allergie is te behandelen met pinda’s

Pinda-allergie is te behandelen met pinda’s

18 februari 2014 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Kinderen met een pinda-allergie kunnen behandeld worden met pinda’s. Dat blijkt uit een groot klinisch onderzoek in Cambridge.

De Britse onderzoekers zijn er in geslaagd om kinderen te desensibiliseren tegen pinda. Het onderzoek is gepubliceerd in The Lancet. 85 Kinderen in de leeftijd van 7-16 jaar oud met een positieve huidtest voor pinda’s werden in een dubbelblinde placebogecontroleerde voedselprovocatie (DBPCFC) gedurende zes maanden elke dag blootgesteld aan minuscule concentraties pinda die geleidelijk verhoogd werden. De methode is erop gericht de gevoeligheid van het immuunsysteem voor pinda’s te verminderen.

Na afloop van het onderzoek kon ruim 80% van hen dagelijks ongeveer vijf pinda’s eten (800 mg pinda-eiwit). Een half jaar later kon 54 % van de groep zelfs tien pinda’s verdragen.

Pinda-allergie is de meest voorkomende voedselallergie. Een kleine dosis pinda kan al dodelijk zijn. Tijdens het onderzoek traden bij de kinderen ook milde reacties op, zoals misselijkheid, braken, jeuk maar deze waren niet ernstig.

Link naar artikel


Dit bericht delen: