PLUS SUPERMARKT verduurzaamt vleesassortiment en schrapt kiloknallers

PLUS SUPERMARKT verduurzaamt vleesassortiment en schrapt kiloknallers

30 juni 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Het vleesassortiment van PLUS verduurzaamt in rap tempo. Reguliere kip wordt vervangen door een diervriendelijker variant, al het varkensvlees krijgt het Beter Leven keurmerk 1-ster, en het aantal winkels met een compleet assortiment rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2-sterren breidt flink uit. Beter Leven-vlees, biologisch vlees en vegetarische producten zullen vaker in de aanbieding zijn en de zogenaamde ‘kiloknallers’ zijn vanaf begin augustus verleden tijd. Dit heeft PLUS vandaag bekend gemaakt tijdens haar jaarlijkse stakeholderbijeenkomst.

Bij PLUS staan vier merkwaarden centraal: Aandacht, Kwaliteit, Lokaal en Verantwoord. PLUS besteedt niet alleen aandacht aan dierenwelzijn, maar ook aan een verantwoorde herkomst van haar producten in het algemeen. Eric Leebeek, commercieel directeur van PLUS: “Als meest verantwoorde supermarkt zijn wij van mening dat het de consument makkelijker gemaakt moet worden om een verantwoorde keuze te maken, ook op het gebied van vlees. Uiteraard nog steeds tegen een aantrekkelijke prijs.”
 
Alleen nog betere kip
De Hollandse Beter Leven-kip en de biologische kip worden door de consument enorm gewaardeerd. Het aandeel Beter Leven-kip is bij PLUS inmiddels gestegen naar 15 procent. De stijgende verkoop van de Beter Leven-kip is voor PLUS aanleiding om het complete kipassortiment verantwoorder in te richten. Dit houdt in dat er meer ruimte komt voor de Beter Leven-kip door de reguliere kip begin 2016 te vervangen door een diervriendelijker variant, en door promoties nog uitsluitend in te zetten voor de verantwoorde varianten. Begin augustus 2015 beëindigt PLUS haar folderacties die reguliere kip promoten. 
 
Alle winkels varkensvlees met 1 ster
Het varkensvlees van PLUS komt voor honderd procent uit Nederland en is binnenkort volledig voorzien van het Beter Leven keurmerk 1-ster. Dit geldt zowel voor het verse varkensvlees als voor een groot aantal vleeswaren. Bij tachtig procent van de winkels is dit al geruime tijd het geval, de laatste veertig winkels volgen najaar 2015. Deze varkens hebben meer leefruimte dan in de gangbare varkenshouderij en er is speelmateriaal aanwezig, zodat ze lekker kunnen wroeten of knabbelen. Het transport van de dieren is aan een maximale tijdsduur gebonden en de mannelijke biggen worden niet gecastreerd. Daarnaast besteden de varkenshouders extra aandacht aan gezondheid, zodat er minder antibiotica gebruikt hoeft te worden. Ook duurzaamheid krijgt meer aandacht, zoals bij de samenstelling van het voer. 
 
Alle winkels rundvlees met 2 sterren
Na de succesvolle introductie van het voorverpakte Blonde d’Aquitaine-rundvlees in 120 PLUS supermarkten kiest PLUS ervoor om dit uit te breiden naar al haar ambachtelijke slagerijen. Zo kan de consument in de loop van dit jaar overal terecht voor een groot assortiment Blonde d’Aquitaine-rundvlees met het Beter Leven 


Dit bericht delen: