Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte

Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte

18 december 2017 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Van het boek Voeding bij gezondheid en ziekte, geschreven door diëtist Nelleke Stegeman is onlangs de 7e druk verschenen.
Deze zevende editie bevat de nieuwste richtlijnen voor preventie, diagnostiek en behandeling van chronische ziekten, evenals nieuwe resultaten uit onderzoek naar voedingsgedrag. Ook vernieuwde normen en aanbevelingen voor inname van voedingsstoffen en voedingsmiddelen en veranderingen ten gevolge van Europese wet- en regelgeving zijn opgenomen. Het is een studieboek voor het hoger beroeps- en universitair onderwijs. Een belangrijk naslagwerk voor zorgprofessionals.

Het boek bespreekt eerst hoe voedingsgedrag tot stand komt, hoe voedsel geproduceerd wordt en welke maatregelen er zijn voor de voedselveiligheid. Ook de voedingsvoorlichting komt uitgebreid aan bod. In het tweede deel staat de voedingsleer centraal: wat is de invloed van de voeding op onze gezondheid en op het ontstaan van ziekte? Daarbij worden ook antioxidanten en bioactieve stoffen behandeld, evenals de wisselwerking van voeding en het microbioom. Het derde deel biedt een beschrijving van de specifieke behoeften en problemen van verschillende doelgroepen en vertaalt deze naar praktische adviezen. In het vierde deel worden ziekten en handicaps beschreven die van invloed zijn op de voedingstoestand en waarbij een aangepaste voeding nodig is. Tot slot komen diëten, de rol van de diëtist en het methodisch werken aan bod. 
Op de ondersteunende website vinden studenten oefentoetsen. Voor docenten staan er opdrachten en cases. Ook kunnen zij gebruik maken van Toets-op-Maat.

Voeding bij gezondheid en ziekte
Auteur: N.E. Stegeman
Uitgever: Noordhoff Uitgevers B.V., augustus 2017
ISBN: 9789001875695 


Dit bericht delen: