Wat is het ideale dieet?

Wat is het ideale dieet?

7 december 2021 0 Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Een keto-dieet, Atkins, of Montignac dieet, crashdiëten of langzaam afvallen… Wat is nu eigenlijk het beste dieet? Wat werkt echt? Prof. dr. ir. Christophe Matthys voedingsexpert aan de KU Leuven vertelt er alles over in een online college van Universiteit van Vlaanderen.

Hij geeft een mooi overzicht van allerlei diëten door de jaren heen. Hij maakt onderscheid tussen voedingspatronen en dieettherapieën. Tegenwoordig is intermitterend vasten populair. Het leidt niet tot meer gewichtsverlies in vergelijking tot een energiebeperkt dieet, maar geeft wel structuur.

Voedselvaardigheid

Diëten zullen er altijd zijn, concludeert Matthys, maar het gaat om een voedingspatroon dat op de lange termijn cardiovasculaire aandoeningen kan voorkomen. Daarin zit voldoende groente, fruit, volkoren producten en water en wordt gecombineerd met fysieke inspanning. In een voedingspatroon spelen ook sociale en gastronomische factoren een rol. Het is nodig om de voedselvaardigheid van consumenten te vergroten, zodat ieder voor zichzelf de juiste keuzes kan maken.

Klik hier voor de video


Dit bericht delen: