Welke factoren beïnvloeden implementatie intensieve voedingszorg voor ouderen met een gebroken heup.

Welke factoren beïnvloeden implementatie intensieve voedingszorg voor ouderen met een gebroken heup.

31 oktober 2012 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Promotie mw.drs. José J.L. Breedveld-Peters, onderzoeksdiëtist Universiteit Maastricht

Op vrijdag 16 november promoveert onderzoeksdiëtist José J.L. Breedveld-Peters aan de Universiteit van Maastricht op haar proefschrift ‘Factors influencing implementation of nutritional intervention in elderly subjects after hip fracture’
Ouderen met een gebroken heup hebben vaak weinig eetlust. Dit kan het herstel vertragen. Daarom is een onderzoek uitgevoerd waarin ouderen met een heupfractuur gedurende drie maanden intensieve voedingsbegeleiding kregen van een diëtist (tien contactmomenten), indien nodig gecombineerd met drinkvoeding. Deze begeleiding vond zowel plaats in het ziekenhuis, als in de herstelzorg en thuis. Om de toepasbaarheid van deze voedingsinterventie in de zorgpraktijk te testen is een procesevaluatie uitgevoerd. De gegeven voedingsinterventie bleek goed uitvoerbaar te zijn en werd door patiënten hoog gewaardeerd. Echter, het inpassen van deze intensieve voedingszorg in de huidige zorgstructuur vraagt extra aandacht, met name door het gebrek aan structurele aandacht voor voeding in de bestaande zorg.

Promotie vrijdag 16 november 2012, 14.00 uur
Promotores: prof.dr. P.C. Dagnelie; prof.dr. T. v.d. Weijden; prof.dr. M.H. Prins
Co-promotor: dr.ir. P.L.M. Reijven
Bron: Universiteit Maastricht


Dit bericht delen: