Wereld Kanker Onderzoeks Fonds ontwikkelt toolkit met informatie over voeding en kanker

Wereld Kanker Onderzoeks Fonds ontwikkelt toolkit met informatie over voeding en kanker

8 november 2019 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft een toolkit ontwikkeld met betrouwbare informatie over voeding en kanker. Deze toolkit heeft als doel om zorgprofessionals in bijvoorbeeld ziekenhuizen of oncologiecentra kennis te laten maken met alle voorlichtingsmaterialen over voeding en kanker.

De impact van kanker is groot. Dat weet een zorgprofessional als geen ander. Cliënten en patiënten hebben een enorme behoefte aan betrouwbare informatie over kanker. Als het om voeding en kanker gaat, is dat vaak een zoektocht. Er gaan veel fabels over voeding en kanker rond. Wat zijn nu de feiten? Welke informatie kun je aanbieden? En waar kun je mensen naartoe verwijzen? In de toolkit zitten posters, advieskaartjes en een baliedisplay van het voorlichtingsmodel met stoplichtkleuren. Voor cliënten of patiënten zijn er inkijkexemplaren van diverse brochures en visitekaartjes.

Het WKOF wil met de toolkit duidelijk maken welke voorlichtingsmaterialen er allemaal voorhanden zijn. Ook wil het fonds wijzen op de website www.voedingenkankerinfo.nl waar antwoord op meer dan 200 vragen over voeding en kanker wordt gegeven gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen. De website is ontstaan uit een samenwerking van  IKNL, WUR en LWDO om de voedingszorg bij patiënten met kanker en bij mensen die kanker hebben gehad te verbeteren. Sinds 2017 is de website Voedingenkankerinfo.nl ondergebracht bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

De toolkit is te bestellen op https://www.voedingenkankerinfo.nl/toolkit/ Alle losse materialen uit de toolkit zijn te downloaden of aan te vragen op www.wkof.nl/publicaties .


Dit bericht delen: