E-Learning Module: Diabetes Mellitus type II

E-Learning Module: Diabetes Mellitus type II

15 juni 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

E-LEARNING MODULE DIABETES MELLITUS TYPE 2
Breng uw kennisniveau op peil:
De nieuwe NDF voedingsrichtlijn
Voeding en leefstijl bij diabetes type II

Diabetes type 2 komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. De zorg voor mensen met diabetes is multidisciplinair. De zorg is op maat; de patiënt zelf speelt een sleutelrol bij de doelstelling, uitvoering, evaluatie en sturing geven aan de behandeling en de begeleiding. Daartoe moet de patiënt goed geïnformeerd zijn over het ziektebeeld, de behandelmogelijkheden en het individuele behandelplan. De diëtist is een belangrijke schakel in de ketenzorg.
 
Voeding en gezond eten zijn voor mensen met diabetes heel belangrijk. Goede voeding is een cruciaal onderdeel van de diabeteszorg. Gezond eten bevordert een goede bloedglucoseregulatie, verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en helpt complicaties te voorkomen of uit te stellen. De e-learningmodule is aangepast aan de nieuwste NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015.
 
De deelnemer aan de module krijgt kennis over het ontstaan, de mogelijke risicofactoren, complicaties en behandeling van diabetes type 2. De diëtist krijgt inzicht in de werking van medicatie en de afstemming met voeding en beweging. Er wordt aandacht besteed aan de diabeteszorg, zorgstandaard en zelfmanagement. De deelnemer leert voedingsrichtlijnen te vertalen naar dieetadviezen op basis van de diëtetische diagnose, behandelplan en doelstellingen.
 
De e-learningmodule is ontwikkeld door mw. E.R.G. Kuipers, zelfstandig gevestigd diëtist, actief deelnemer van de Diabetes and Nutrition Organization (DNO) en lid van de NDF-commissie Educatie en Voorlichting.
 
Voor de module is voor diëtisten door de StADAP geaccrediteerd voor 4 studiepunten.


Dit bericht delen: