FrieslandCampina Institute Academy biedt gratis e-learningmodules aan

FrieslandCampina Institute Academy biedt gratis e-learningmodules aan

18 februari 2019 Uit Door Voeding & Visie
Dit bericht delen:

Online e-learning heeft in samenwerking met FrieslandCampina Institute e-learningmodules ontwikkeld voor diëtisten en andere gezondheidsprofessionals. Deze modules zijn geaccrediteerd en gratis te volgen.

Speciaal voor de voedings- en gezondheidsprofessional werkzaam in de jeugdgezondheidszorg is de e-learning “Jong geleerd is oud gedaan – Smaakontwikkeling en aanleren eetgedrag bij kinderen” ontwikkeld. In de e-learning leer je meer over smaakontwikkeling bij kinderen, goede voeding voor kinderen, hoe om te gaan met moeilijke eters en de rol van de ouder.

Nieuw is de e-learningmodule Sport & Voeding
Veel mensen beoefenen een sport, omdat ze dat leuk vinden, voor hun gezondheid of om een prestatie neer te zetten. De intensiteit en doelstelling ervan lopen sterk uiteen. Om goed te kunnen presteren is, naast een goede trainingsstatus, een goede voeding van belang. Voeding levert immers nuttige voedingsstoffen, namelijk macronutriënten (eiwitten, vetten, koolhydraten), vezels, vocht en micronutriënten (vitamines en mineralen). Daarbij is ook de timing van maaltijden over de dag belangrijk en wat iemand eet en drinkt voor, tijdens en na een sportprestatie.

Wanneer een sporter onder intensievere omstandigheden moet functioneren, kan een normale basisvoeding ontoereikend zijn. Dan kunnen specifieke voedingsmiddelen voor sporters en (sport)voedingssupplementen een aanvulling geven. Kennis over voeding is dus nodig om de sporter optimaal te kunnen begeleiden. Deze module is geaccrediteerd voor diëtisten.

Ga naar de website: https://www.fci-academy.nl/home.php registreer je gratis en je hebt direct inzicht in het aanbod.


Dit bericht delen: