Voedings- en Leefstijlboek

Voedings- en Leefstijlboek

8 februari 2019 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Het Voedings- en Leefstijlboek van de Diëtisten Coöperatie Nederland is de opvolger van het Voedingsdagboek waarvan inmiddels 130.000 exemplaren zijn verkocht. Het boek biedt tools om gezonder te eten en te leven.

In het nieuwe boek zijn de BRAVO-elementen meegenomen. BRAVO staat voor meer bewegen, niet roken, minder of geen alcohol, gezonde voeding en ontspanning. Er is onder meer aandacht voor voldoende slapen, omgaan met stress en eten met aandacht. Het invulbare dagboek vormt de basis. Daarnaast komen diverse onderwerpen aan bod, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, prikkelbare darm syndroom, vitaal ouder worden en ondervoeding door ziekte.

Veel aandacht is er voor koolhydraten en het koolhydraatbeperkte dieet in relatie tot diabetes. Afbeeldingen van verschillende voedingsmiddelen tonen de hoeveelheid koolhydraten per portie. Ook eiwitten zijn overzichtelijk per portie weergegeven in relatie tot de voeding voor sporters en ouderen.

Het boek heeft een frisse uitstraling. Minpunt is het kleine lettertype, wat minder uitnodigt tot het lezen van de vele informatie. Het boek is een handig hulpmiddel voor mensen die gezonder willen gaan leven en voor diëtisten om cliënten hierbij te coachen.

1e druk (Herziening DCN-Voedingsdagboek 10e druk)
ISBN: 978-90-816113-7-4
Prijs: € 17,45
Het boek is te bestellen bij de DCN: https://www.dcn-dietist.nl/


Dit bericht delen: