Kinderen die meer slapen, eten wat minder

Kinderen die meer slapen, eten wat minder

11 november 2013 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Kinderen die langer slapen, eten gemiddeld wat minder. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.

Aan het Temple's Center for Obesity Research and Education (CORE) onderzoek dat drie weken duurde deden 37 kinderen van 8 tot 11 jaar mee. 27 Procent van hen had overgewicht of obesitas.
Tijdens de eerste week van het onderzoek werd de kinderen gevraagd om op hun gebruikelijke tijdstippen te gaan slapen en op te staan. In de tweede week werd hen gevraagd langer of juist korter te slapen. In de derde week deden ze het omgekeerde: de kinderen die in de tweede week korter moesten slapen, sliepen in de derde week langer dan gebruikelijk en vice versa. Het totale verschil in slaaptijd was 2 uur en 21 minuten.

In de week waarin de kinderen langer sliepen, bleken ze dagelijks gemiddeld 134 kcal. minder binnen te krijgen, hadden ze lagere ochtend leptinewaarden en waren ze iets lichter (0,22 kg).
Dit resultaat suggereert dat het verbeteren van de nachtrust van schoolgaande kinderen een belangrijke rol kan spelen in het voorkomen en behandelen van obesitas, maar dit vergt verder onderzoek.


Dit bericht delen