Trends 2014, nieuw boek van trendwatcher Adjiedj Bakas

Trends 2014, nieuw boek van trendwatcher Adjiedj Bakas

11 november 2013 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Ieder najaar komt ‘trendwatcher des vaderlands’ Adjiedj Bakas met de trends voor het nieuwe jaar. Dit keer is het trendoverzicht uitgebreider dan ooit, dat hij besloot om er een boekje van te maken, simpelweg Trends 2014 geheten.

De trends zijn opgedeeld in categorieën als ‘Economie & Marketing’, ‘Arbeid’, ‘Samenleving, Media & Politiek’, ‘Technologie’ , ‘Fashion & Design’ en ‘Huishouding, Voeding & Gezondheid’.
Op het gebied van voeding gaat Bakas onder andere in op:
– de groei van de retro-economie groeit: nostalgie tekent de sfeer,
– het einde van de wegwerpcultuur,
– voorraadjes hamsteren is niet alleen meer voor de minima,
– de terugkeer van het huishoudboekje.
 
Eten als beste medicijn. Dat is een belangrijke trend voor volgend jaar, zo meldt 'Trends 2014'. Bakas verwacht zware tijden voor fabrikanten die consumenten proberen te verleiden met ongezonde producten. De consument wordt steeds cynischer als het gaat om reclames voor voedingsmiddelen, en wanneer een reclameleuze niet strookt met de werkelijkheid, zal de producent daarvan consequenties ondervinden.

Er zijn een heleboel normale etenswaren die een geneeskrachtige werking hebben, zoals een antioxidant in de schil van de aardappel die helpt kanker te voorkomen, SGS in broccoli dat eveneens kanker helpt voorkomen en genezen. Kool werkt daarentegen goed tegen maagzweren en maagontsteking. De traditionele kruidenvrouwtjes zullen een opmars maken volgend jaar, zo voorspelt de trendwatcher.

Hij waarschuwt voor geldgebrek onder consumenten die zich daardoor geen gezonde producten meer kunnen veroorloven. Het gevolg is dat ze kiezen voor goedkoper voedsel dat vaker ongezond is. Zo ontstaat er een grotere tweedeling tussen ongezonde armen en gezonde rijken.
 
 De overheid zal met maatregelen voorstellen als het instellen van een suiker- en vettaks en mogelijk komt er een ban op ‘kingsize’ voedingsmiddelen.
 
Voor 2014 heeft Bakas grote verwachtingen van de biobased economy. Die zal volgens hem een hoofdrol gaan vervullen in de ontwikkeling naar duurzaamheid. Reststoffen uit de voedingsmiddelenindustrie zullen in toenemende mate buiten de sector worden ingezet.

Het boek kost € 9,95 en is te bestellen via http://www.bakas.nl/en/boeken

Bron: vmt.nl 


Dit bericht delen: