Nieuwe Amerikaanse Dietary Guidelines 2015-2020 verschenen

Nieuwe Amerikaanse Dietary Guidelines 2015-2020 verschenen

8 januari 2016 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Sinds 1980 zijn er elke vijf jaar nieuwe edities van de Amerikaanse Dietary Guidelines gepubliceerd. Het doel is om aanbevelingen te geven voor een gezond en voedzaam voedingspatroon dat de gezondheid helpt te bevorderen en chronische ziekten bij de huidige en toekomstige generaties kan voorkomen. Een gezond eetpatroon is de focus van de 2015-2020 Dietary Guidelines gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Deze editie bestaat uit vijf overkoepelende richtlijnen en een aantal  belangrijke aanbevelingen ten aanzien van personen met specifieke voedingsbehoeften en dieet beperkingen .

De belangrijkste aanbevelingen zijn:
De Dietary Guidelines  Aanbevelingen voor een gezond eetpatroon moeten worden gezien in relatie met elkaar en als een geheel voedingspatroon.
Binnen een  gezond eetpatroon is plaats voor alle  voedingsmiddelen en dranken met een ‘passend’ calorie-niveau.

Een gezond eetpatroon bevat veel:
·         Groenten (in alle kleuren) en peulvruchten (bonen en erwten),
·         Fruit, vooral hele vruchten
·         Granen, ten minste de helft  volle graansoorten
·         Vetvrije of vetarme zuivelproducten, waaronder melk, yoghurt, kaas, en / of verrijkte soja dranken
·         Eiwitrijk voedsel, zoals vis, mager vlees en gevogelte, eieren, peulvruchten (bonen en erwten), noten, zaden en sojaproducten
·         Diverse soorten oliën

Een gezond eetpatroon bevat  weinig:
·         Verzadigde vetten (minder dan 10 energieprocent per dag) en transvetten
·         Toegevoegde suikers  (minder dan 10 energieprocent per dag)
·         Natrium (minder dan 2.300 milligram (mg) per dag)

Als alcohol wordt geconsumeerd, is het maximum van één consumptie per dag voor vrouwen en twee consumpties per dag voor mannen en alleen door volwassenen die de wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie hebben bereikt.

In combinatie met de bovenstaande aanbevelingen voor de voeding, dienen alle kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen te voldoen aan de Physical Activity Guidelines voor de Amerikanen ter  bevordering van de gezondheid en om het risico op chronische ziekten te verminderen. Amerikanen moeten ernaar  streven een gezond lichaamsgewicht te bereiken of te behouden. Lichamelijke activiteit draagt bij aan de energiebalans.

De complete Dietary Guidelines zijn te downloaden van:
http://health.gov/dietaryguidelines/2015/


Dit bericht delen: