Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Column: ‘Op je gezondheid!’
27 december 2023 0

Column: ‘Op je gezondheid!’

Door Odette Bruls

Odette Bruls | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 23-24…

Gezond en duurzaam eten in het Radboudumc
22 december 2023 0

Gezond en duurzaam eten in het Radboudumc

Door Academic Journals

Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 3-6 Gezond eten voor…

Nederlanders eten minder suiker en zout en meer vezels
21 december 2023 0

Nederlanders eten minder suiker en zout en meer vezels

Door Majorie Former

Goed nieuws! We zijn in Nederland minder suiker en zout en meer vezels gaan eten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers…

Eatmission app combineert voedingswaarde met CO2-uitstoot
11 december 2023 0

Eatmission app combineert voedingswaarde met CO2-uitstoot

Door Majorie Former

Een gezonde wereld begint op je bord. Dat is de leus van de Eatmission app die recent is gelanceerd. Deze…

Suiker in vruchtensap en frisdrank veroorzaakt leververvetting
6 december 2023 0

Suiker in vruchtensap en frisdrank veroorzaakt leververvetting

Door Majorie Former

Fructose, ook bekend als vruchtensuiker, leidt tot de ophoping van vet in de lever. Deze leververvetting kan op zijn beurt…

Gevoeligheid voor gluten door negatieve verwachtingen
5 december 2023 0

Gevoeligheid voor gluten door negatieve verwachtingen

Door Majorie Former

Klachten door glutengevoeligheid hebben voor een deel te maken met de verwachting van mensen. Het gaat daarbij om mensen bij…

Nieuwe paramedische richtlijn voor Parkinson
22 november 2023 0

Nieuwe paramedische richtlijn voor Parkinson

Door Majorie Former

Sinds 16 november 2023 is de nieuwe ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’ landelijk en voor iedereen beschikbaar. Dit is de meest actuele…

Tentoonstelling Food for Thought in het Scheepsvaartmuseum
20 november 2023 0

Tentoonstelling Food for Thought in het Scheepsvaartmuseum

Door Majorie Former

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam presenteert Food for Thought: een vogelvlucht door de wereld van ons voedsel door de lens van…

Steeds meer kinderen met diabetes type 2, artsen luiden noodklok
14 november 2023 0

Steeds meer kinderen met diabetes type 2, artsen luiden noodklok

Door Majorie Former

Kinderartsen zien steeds vaker kinderen en jongeren met diabetes type 2 op hun spreekuur. Een alarmerende ontwikkeling volgens het Diabetes…

Blootstelling aan fastfoodketens is mede oorzaak van overgewicht
2 november 2023 0

Blootstelling aan fastfoodketens is mede oorzaak van overgewicht

Door Majorie Former

De resultaten van onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen laten zien dat de blootstelling aan fastfood restaurants een onderdeel van de…

Berichten paginering

Vorige 1 … 10 11 12 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 1
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025