Pleidooi voor wetenschappelijk publiceren in het Nederlands door álle diëtisten
Dr. Gerdien Ligthart- Melis, diëtist-onderzoeker en wetenschappelijk eindredacteur Voeding & Visie Van diëtisten wordt tegenwoordig verwacht dat ze hun patiënten…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Dr. Gerdien Ligthart- Melis, diëtist-onderzoeker en wetenschappelijk eindredacteur Voeding & Visie Van diëtisten wordt tegenwoordig verwacht dat ze hun patiënten…
Het PROMISS-consortium, promiss.po@vu.nl Volgens de European Food Safety Authority (EFSA) hebben ouderen dagelijks 0,83 g eiwit/kg lichaamsgewicht/dag nodig. Meer dan…
Hoe kan de revalidatie van patiënten kracht bij worden gezet door een optimale samenwerking tussen fysiotherapeuten en diëtisten? Dat werd…
Een groep diëtisten heeft de Schijf for Life gelanceerd. De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is volgens hen achterhaald…
Ons voedselsysteem draagt bij aan de huidige crises rond klimaat, biodiversiteit en chronische welvaartsziekten, en bovendien aan de vertrouwenscrisis bij…
Een internationaal team van wetenschappers, onder wie de Maastrichtse hoogleraar Klaas Westerterp, heeft voor het eerst nauwkeurig de metabole hoogte-…
Nu de zomer weer is begonnen kijken de meeste Nederlanders uit naar hun vakantie. Voor veel mensen een leuk vooruitzicht…
Ouders en verzorgers van kinderen met kanker hebben vaak vragen over voeding, bijvoorbeeld over suiker, vlees en voedingssupplementen?’ Het Prinses…
De Gezondheidsraad heeft nieuwe voedingsrichtlijnen uitgebracht voor zwangere vrouwen. De kwaliteit van de voeding vraagt tijdens de zwangerschap extra aandacht.…
Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van ons dieet, zeker als we proberen te herstellen van bijvoorbeeld een operatie. Niertransplantatiepatiënten kunnen…