Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
22 doelen uit het Nationaal Preventieakkoord behaald
27 juli 2022 Uit

22 doelen uit het Nationaal Preventieakkoord behaald

Door Majorie Former

Van de tot en met 2021 gestelde doelen (41) in het Nationaal Preventieakkoord (NPA) zijn er 22 behaald. Dat blijkt…

Volwassenen krijgen voldoende jodium binnen
26 juli 2022 Uit

Volwassenen krijgen voldoende jodium binnen

Door Majorie Former

Mannen en vrouwen tussen de 18 en 70 jaar kregen in 2020/2021 per dag genoeg jodium binnen via voedsel. Dat…

Nieuw advies Gezondheidsraad voor de behandeling van eetstoornissen
1 juli 2022 Uit

Nieuw advies Gezondheidsraad voor de behandeling van eetstoornissen

Door Majorie Former

Eetstoornissen, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis en de vermijdende of restrictieve voedselinnamestoornis ARFID, zijn ernstige psychiatrische aandoeningen die ook…

Mensen kopen minder vlees als prijsverhoging gecombineerd wordt met informatie over milieuschade.
27 juni 2022 Uit

Mensen kopen minder vlees als prijsverhoging gecombineerd wordt met informatie over milieuschade.

Door Majorie Former

Het verhogen van de prijs van vlees in combinatie met informatie over de milieuschade door vleesproductie en wat mensen daar…

Wat zijn de effecten van intermitterend vasten
1 juni 2022 Uit

Wat zijn de effecten van intermitterend vasten

Door Majorie Former

Veel mensen doen aan intermitterend vasten om op gewicht te blijven of om af te vallen. Zij eten op vaste…

Onderzoek naar de milieudruk en kosten van sterk bewerkt voedsel
30 mei 2022 Uit

Onderzoek naar de milieudruk en kosten van sterk bewerkt voedsel

Door Majorie Former

Sterk bewerkt voedsel, zoals pizza, snoep en frisdrank, heeft een ongezondere samenstelling dan niet of minimaal bewerkt voedsel (bv. groente,…

Podcast over coeliakie over onder meer de diagnose en het glutenvrije dieet.
16 mei 2022 Uit

Podcast over coeliakie over onder meer de diagnose en het glutenvrije dieet.

Door Majorie Former

Vandaag is het de internationale dag van de coeliakie. De behandeling van coeliakie bestaat uit het volgen van een strikt…

Nieuwe campagne moet consument naar biologisch ‘nudgen’
12 mei 2022 Uit

Nieuwe campagne moet consument naar biologisch ‘nudgen’

Door Majorie Former

De nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ moet consumenten middels ‘nudges’ in online en fysieke supermarkten stimuleren om vaker…

Zelfbereide sondevoeding wint aan populariteit
6 april 2022 Uit

Zelfbereide sondevoeding wint aan populariteit

Door Majorie Former

Steeds vaker experimenteren ouders van kinderen die sondevoeding krijgen met het zgn. blended diet. Diëtisten en kinderartsen zijn hier minder…

Diëtetiek tussen vier muren
5 april 2022 Uit

Diëtetiek tussen vier muren

Door Voeding & Visie

Elke zes tot acht weken draait diëtist Mariëlle Mullier spreekuren in de penitentiaire Inrichtingen (PI) De Schie en Hoogvliet. Sinds…

Berichten paginering

Vorige 1 … 16 17 18 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 1
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025