Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Slechts de helft verkiezingsprogramma’s heeft gezonde voeding op de agenda
15 maart 2022 Uit

Slechts de helft verkiezingsprogramma’s heeft gezonde voeding op de agenda

Door Majorie Former

Gezonde voeding en aandacht voor een gezonde, duurzame leefomgeving staat maar op ongeveer de helft van de agenda’s bij de…

Nationale Week Zonder Vlees: belangrijkste redenen om over te stappen op plantaardig eten.
9 maart 2022 Uit

Nationale Week Zonder Vlees: belangrijkste redenen om over te stappen op plantaardig eten.

Door Majorie Former

De Nationale Week Zonder Vlees (7 t/m 13 maart) is een initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. Milieuwetenschapper Paul Behrens…

Volwassenen krijgen nog steeds te veel zout binnen
24 februari 2022 Uit

Volwassenen krijgen nog steeds te veel zout binnen

Door Majorie Former

Mannen en vrouwen van 31 tot en met 50 jaar in het noorden van Nederland kregen in 2020/2021 ongeveer 13…

Voor- en nadelen van pilgebruik door vrouwen met borst- en eierstokkanker in de familie
10 februari 2022 Uit

Voor- en nadelen van pilgebruik door vrouwen met borst- en eierstokkanker in de familie

Door Majorie Former

Vrouwen met een BRCA1 of BRCA2 mutatie hebben een sterk verhoogd risico op zowel borst- als eierstokkanker. Omdat gebruik van…

Verband ongezonde voedselomgeving rond scholen en lichaamsgewicht kinderen
26 januari 2022 Uit

Verband ongezonde voedselomgeving rond scholen en lichaamsgewicht kinderen

Door Majorie Former

De voedselomgeving rond scholen in Vlaanderen is te ongezond. De toename van fastfoodrestaurants en gemakswinkels rond scholen lijkt vooral een…

Voedselkeuzelogo Nutri-Score komt op producten
24 januari 2022 Uit

Voedselkeuzelogo Nutri-Score komt op producten

Door Majorie Former

Nederlandse voedselproducenten mogen naar verwachting in de eerste helft van 2022 Nutri-Score als logo gebruiken. Het logo is dan ook…

Vermijden bewerkt voedsel vermindert hoofdpijn, buikpijn en stress
19 januari 2022 Uit

Vermijden bewerkt voedsel vermindert hoofdpijn, buikpijn en stress

Door Majorie Former

Het vermijden van het eten van bewerkt voedsel zorgt voor afname van algemene lichamelijke en mentale klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn…

Ouderen met obesitas kunnen verantwoord afvallen met voldoende eiwitten en krachttraining
4 januari 2022 Uit

Ouderen met obesitas kunnen verantwoord afvallen met voldoende eiwitten en krachttraining

Door Majorie Former

Zorgprofessionals zijn vaak terughoudend om gewichtsverlies bij ouderen met obesitas aan te bevelen vanwege mogelijke risico’s, zoals een verlies aan…

Nieuwe inzichten in rol van voeding bij hartpatiënten
16 december 2021 Uit

Nieuwe inzichten in rol van voeding bij hartpatiënten

Door Majorie Former

Dat goede voeding een sleutelrol speelt in de preventie van hart- en vaatziekten is inmiddels bekend, maar er is weinig…

Wat is het ideale dieet?
7 december 2021 Uit

Wat is het ideale dieet?

Door Majorie Former

Een keto-dieet, Atkins, of Montignac dieet, crashdiëten of langzaam afvallen… Wat is nu eigenlijk het beste dieet? Wat werkt echt?…

Berichten paginering

Vorige 1 … 18 19 20 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 1
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025