Update: Voeding & Visie start Online Journal Club voor diëtisten
Update: Wegens grote belangstelling zijn er extra sessies ingepland. Op 11, 15 of 25 februari 2021 is het mogelijk om…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Update: Wegens grote belangstelling zijn er extra sessies ingepland. Op 11, 15 of 25 februari 2021 is het mogelijk om…
Stel je voor: je ruikt ineens je favoriete parfum niet meer. Of je lievelingsgerecht smaakt plotseling heel anders. Veel Covid-19-patiënten…
De Nederlandse consumptie van verse groenten en fruit steeg in 2020 met 4 procent*. Huishoudens kochten 9 procent meer voor…
Het voorkomen van een verslechtering van de balans tussen energie-inname en energieverbruik, bijvoorbeeld het voorkomen van ongewenst gewichtsverlies, kan gunstig…
Frailty, vrij vertaald met lichamelijke kwetsbaarheid, is een conditie waarin oudere mensen versterkt kunnen reageren op stressoren. Dit kunnen zowel…
Schoollunch helpt tegen overgewicht
De voedselomgeving omvat de beschikbaarheid, informatie, prijs, promotie en zichtbaarheid van voedselverkooppunten en voedingsmiddelen, maar ook de heersende sociale normen…
Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Dat blijkt…
Op 13 november presenteerde de Nederlandse Diabetes Federatie de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes. Voeding en gezond eten zijn extra belangrijk…
Steeds meer Nederlanders willen minder vlees, zuivel en eieren eten en juist vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Zij zien zichzelf…