Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
UNICEF: ’driekwart van de kinderproducten in supermarkten is onverantwoord’
1 september 2020 Uit

UNICEF: ’driekwart van de kinderproducten in supermarkten is onverantwoord’

Door Majorie Former

Bijna driekwart van de kinderproducten in Nederlandse supermarkten, past niet in een gezond voedingspatroon voor kinderen. Ook wordt bij een…

Bij leefstijlinterventies is oog voor sociale context heel belangrijk
24 juli 2020 Uit

Bij leefstijlinterventies is oog voor sociale context heel belangrijk

Door Voeding & Visie

Jessica Kiefte-de Jong is diëtist, gezondheidswetenschapper en sinds januari van dit jaar hoogleraar Population Health. Haar onderzoek in het Leids…

De GLI: stap voor stap naar een gezonde leefstijl
23 juli 2020 Uit

De GLI: stap voor stap naar een gezonde leefstijl

Door Voeding & Visie

Sinds vorig jaar maakt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) deel uit van de basisverzekering. Wat zijn de resultaten tot nu toe…

De effectiviteit van het 6×6 dieet® bij type 2 diabetes
22 juli 2020 Uit

De effectiviteit van het 6×6 dieet® bij type 2 diabetes

Door Voeding & Visie

Het 6×6 dieet®, een koolhydraatbeperkt dieet dat bestaat uit drie fasen, lijkt effectief te zijn bij mensen met type 2…

Onderzoek naar nudging in de supermarkt
21 juli 2020 Uit

Onderzoek naar nudging in de supermarkt

Door Voeding & Visie

Nudging is een gedragspsychologische motivatietechniek. Het doel van dit onderzoek door studenten van de Hogeschool van Amsterdam was om samen…

Wat zijn de effecten van intermitterend vasten op de gezondheid?
20 juli 2020 Uit

Wat zijn de effecten van intermitterend vasten op de gezondheid?

Door Voeding & Visie

In de media is momenteel heel veel aandacht voor intermitterend vasten ter verbetering van de gezondheid. Wat concluderen de onderzoekers…

Smaakbeïnvloeding van multivitamine/mineralen-supplement bij Ketogeen Dieet Therapie; een praktijkonderzoek
20 juli 2020 Uit

Smaakbeïnvloeding van multivitamine/mineralen-supplement bij Ketogeen Dieet Therapie; een praktijkonderzoek

Door Voeding & Visie

Auteur: Iris Bouwmeester, RD, 8 Willam Street, 3052 Parkville, ­Melbourne, AustraliëE-mailadres: iris.g.bouwmeester@gmail.comCo-auteur: Elles JTM van der Louw*, RD, Eramus MC-Sophia…

Leefstijlbehandeling voor mensen met reuma  heeft positief effect op ziektebeloop
17 juli 2020 Uit

Leefstijlbehandeling voor mensen met reuma heeft positief effect op ziektebeloop

Door Majorie Former

In Nederland is er nog te weinig aandacht voor leefstijlprogramma’s voor chronisch zieken, terwijl internationaal steeds meer duidelijk wordt dat…

Koffie kan het risico op verschillende vormen van kanker verminderen
15 juli 2020 Uit

Koffie kan het risico op verschillende vormen van kanker verminderen

Door Majorie Former

De American Cancer Society (ACS) heeft een nieuwe richtlijn gepubliceerd waarin ook aandacht wordt besteed aan de relatie tussen koffieconsumptie…

Zorginstituut adviseert ruimere vergoeding voor herstel na COVID-19
14 juli 2020 Uit

Zorginstituut adviseert ruimere vergoeding voor herstel na COVID-19

Door Majorie Former

De herstelzorg voor ernstig zieke COVID-19-patiënten moet tijdelijk ruimer vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dat stelt het Zorginstituut Nederland (ZIN)…

Berichten paginering

Vorige 1 … 27 28 29 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025