Interview met Peter Weijs
Majorie Former en Gerdien Ligthart-Melis praten met Peter Weijs. Peter is de principle investigator van tien onderzoeksprojecten en betrokken bij…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Majorie Former en Gerdien Ligthart-Melis praten met Peter Weijs. Peter is de principle investigator van tien onderzoeksprojecten en betrokken bij…
Ze worden steeds vaker gebruikt om de gezondheid te monitoren: apps en activitytrackers. Wat is het nut van apps en…
Er zijn veel onderzoeken verricht naar de relatie tussen zuivel en diabetes type 2 (DT2). De Nederlandse Zuivel Organisatie en…
Dat blijkt uit het rapport ‘Consumptie van vlees in Nederland, het SHIFT-DIETS-project, gepubliceerd door het RIVM. Om in de toekomst…
Volgens de huidige inzichten en richtlijnen wordt de hoeveelheid van 175 gram koolhydraten per dag als veilige minimale hoeveelheid gezien.…
Het buitenbeentje of hip en vooruitstrevend: lange tijd was biologisch vooral een nichemarkt. Maar dat gaat komend decennium flink veranderen.…
Mannen en vrouwen zijn in de afgelopen 40 jaar wat langer geworden, maar ook zwaarder. Vooral vrouwen zijn fors in…
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een nieuwe uitgave van het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) gepubliceerd. Deze onlinedatabank bevat informatie over de samenstelling van ruim 2150 voedingsmiddelen en is gratis beschikbaar. Van 133 voedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten, vetten en vetzuren, vitamines…
Prof.dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog in het ErasmusMC, Rotterdam geeft in de Universiteit van Nederland een heldere presentatie over het…