Hybride vlees heeft de potentie om de vleesminner wél te kunnen bekoren
Odette Bruls Een plantrijker eetpatroon is nodig om zowel de planeet als de mens gezond te houden. Initiatieven zijn er…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Odette Bruls Een plantrijker eetpatroon is nodig om zowel de planeet als de mens gezond te houden. Initiatieven zijn er…
Dr. Olaf Larsen, Assistant Professor Athena Instituut, Vrije Universiteit Amsterdam Ons maagdarmkanaal herbergt een enorme hoeveelheid aan micro-organismen, kortweg de…
Voeding & Visie herfst 2019 is een online-editie. Hierin staan boeiende artikelen over voeding bij MS, het groeiende probleem van…
Op dinsdag 10 maart 2020 vindt het VOEDINGNL20 congres plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema is ‘Koolhydraten en insulinegevoeligheid’…
Een psychologische training combineren met een spelletje dat zowel educatief als leuk is. Dat kan effect hebben op het immuunsysteem,…
Bij obese jongeren blijkt geen duidelijke rol voor beloning en strafgevoeligheid te bestaan, terwijl jongeren met anorexia nervosa meer gevoelig…
Vitamine D speelt samen met calcium een belangrijke rol in de botgezondheid. Lage concentraties van vitamine D worden in verband…
In 2020 lanceert de Rijksoverheid een nieuw voedselkeuzelogo dat consumenten moet helpen om gezondere keuzes te maken. Het proces om…
Op 14 juni vond het 12e Nationale Voedingscongres plaats in Veenendaal. Dit congres had als thema ‘klinische voeding’. NESPEN en…
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start een campagne over de wisselwerking tussen medicijnen en kruidenproducten. In de campagne…