Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Zwangere obese vrouwen hebben meer kans op kinderen met ontwikkelingsproblemen
14 mei 2020 Uit

Zwangere obese vrouwen hebben meer kans op kinderen met ontwikkelingsproblemen

Door Majorie Former

Kinderen die meer dan drie maanden te vroeg geboren worden, hebben een verhoogde kans op ontwikkelingsproblemen als hun moeder obesitas…

Meeste Nederlanders eten niet anders door coronamaatregelen
7 mei 2020 Uit

Meeste Nederlanders eten niet anders door coronamaatregelen

Door Majorie Former

We zitten sinds een aantal weken massaal thuis. Zijn Nederlanders in tijden van de coronamaatregelen anders gaan kopen, koken en…

Nieuw informatiecentrum over voedingssupplementen
30 april 2020 Uit

Nieuw informatiecentrum over voedingssupplementen

Door Majorie Former

Vandaag is het online Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) gelanceerd. Gebruikers vinden informatie over hoe ze aan hun gezondheid kunnen…

Hoe gezond is vasten voor hart- en vaatpatiënten?
24 april 2020 Uit

Hoe gezond is vasten voor hart- en vaatpatiënten?

Door Majorie Former

Periodiek vasten is niet voor iedereen geschikt. Het is af te raden voor onder anderen zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding…

Nieuw Handboek Leefstijlgeneeskunde, de basis voor iedere praktijk
23 april 2020 Uit

Nieuw Handboek Leefstijlgeneeskunde, de basis voor iedere praktijk

Door Majorie Former

Onder redactie van dr. Maaike de Vries en drs. Tamara de Weijer, huisarts Bij aandoeningen die ontstaan door een ongezonde…

Is het A-merk altijd beter?
22 april 2020 Uit

Is het A-merk altijd beter?

Door Voeding & Visie

In de supermarkt pak je al gauw wat er op ooghoogte in de schappen ligt. De A-merken hebben daar vaak…

Onderzoek start naar reuk- en smaakverlies bij Corona
22 april 2020 Uit

Onderzoek start naar reuk- en smaakverlies bij Corona

Door Majorie Former

Is reuk- en smaakverlies een bruikbare indicator bij vroegtijdige diagnose van COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus? Die vraag…

Bruin brood is gezond. Toch?
21 april 2020 Uit

Bruin brood is gezond. Toch?

Door Majorie Former

Brood eten we bijna allemaal en iedere dag. Een lekker broodje met ei als ontbijt of een broodje kaas voor…

Column: Preventief voedingsadvies tegen COVID-19?
7 april 2020 Uit

Column: Preventief voedingsadvies tegen COVID-19?

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma Juist wanneer er een nieuwe ziekte rondwaart en er nog geen remedie is gevonden die afdoende,  gaan…

Mail & Win actie KLAAR VOOR DE START? HAP!
6 april 2020 Uit

Mail & Win actie KLAAR VOOR DE START? HAP!

Door Majorie Former

Voor de Mail&Win actie in Voeding & Visie nummer 1 2020 zijn veel inzendingen binnengekomen. De winnaar is Lisanne Pomper.…

Berichten paginering

Vorige 1 … 30 31 32 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025