Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Informeer je arts of apotheker als je een kruidenproduct en een medicijn gebruikt
1 augustus 2019 Uit

Informeer je arts of apotheker als je een kruidenproduct en een medicijn gebruikt

Door Majorie Former

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start een campagne over de wisselwerking tussen medicijnen en kruidenproducten. In de campagne…

Probiotische zuivel verbetert stoelgangproblemen bij ouderen
1 augustus 2019 Uit

Probiotische zuivel verbetert stoelgangproblemen bij ouderen

Door Majorie Former

Veranderingen in de darmmicrobiota kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid en het welbevinden van ouderen. Met name in verzorgings-…

Hoeveelheid minerale oliën in voedsel gedaald
1 augustus 2019 Uit

Hoeveelheid minerale oliën in voedsel gedaald

Door Majorie Former

De gehaltes minerale oliën in voedselproducten zijn de laatste decennia afgenomen. Dat is gunstig, want vervuiling van voedsel met deze…

Hittegolf? Les je dorst klimaatvriendelijk met kraanwater
23 juli 2019 Uit

Hittegolf? Les je dorst klimaatvriendelijk met kraanwater

Door Majorie Former

Wat we drinken draagt voor bijna een kwart bij aan de totale klimaatbelasting van voeding. Tijdens deze tropische dagen maakt…

Obesitas en bariatrie van twee kanten bekeken
4 juli 2019 Uit

Obesitas en bariatrie van twee kanten bekeken

Door Majorie Former

Dit is het thema van het derde Diëtisten en mondhygiënisten congres dat georganiseerd wordt door Science for Health op 29…

Diëtisten komen in actie: drie uur in de basisverzekering is te weinig en het tarief is te laag.
2 juli 2019 Uit

Diëtisten komen in actie: drie uur in de basisverzekering is te weinig en het tarief is te laag.

Door Majorie Former

Op drie juli a.s. vragen diëtisten en andere paramedici in Den Haag aandacht voor het probleem dat de diëtistische/paramedische zorg…

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte
2 juli 2019 Uit

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte

Door Majorie Former

Zelfs als statines een te hoog cholesterol bij patiënten hebben verlaagd, is de kans op hart- en vaatziekten nog altijd…

Jonge ouders kiezen vaker voor biologische babyvoeding
27 juni 2019 Uit

Jonge ouders kiezen vaker voor biologische babyvoeding

Door Majorie Former

Jonge ouders kiezen in de supermarkt steeds vaker voor de biologische variant van babyvoeding. Het aanbod biologisch groeit, wat het…

Supermarkten promoten vooral ongezonde voeding
25 juni 2019 Uit

Supermarkten promoten vooral ongezonde voeding

Door Majorie Former

Slechts 1 op de 5 aanbiedingen van supermarkten is gericht op het promoten van producten uit de Schijf van Vijf.…

Vegan, een duurzame hype
19 juni 2019 Uit

Vegan, een duurzame hype

Door Majorie Former

Op 13 juli organiseerde de NVVL een interessant middagsymposium over veganisme. Professor Ellen Kampman, WUR, vertelde dat er ca. 121.000…

Berichten paginering

Vorige 1 … 35 36 37 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025