Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema
Plantaardige voeding Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema Om de voeding duurzamer te maken is de……
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Plantaardige voeding Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema Om de voeding duurzamer te maken is de……
Beterschappen Beterschappen: nieuw initiatief voor nierpatiënten Bij een verminderde nierfunctie komt de diëtist vaak pas in beeld als de werking……
Gezonde werknemers Aandacht voor gezondheid van werknemers biedt kansen voor diëtisten Ondernemers investeren steeds vaker in de gezondheid van hun……
Casuïstiek Casus: jongen met Cerebrale Parese GMFCS III met ondervoeding Omschrijving patiënt: Jongen van 15 jaar + 10 maanden Antropometrie:…
Mail & Win Boek Evidence-based diëtetiek, principes en werkwijze, 3e herziene druk Evidence-based werken is een transparante beroepsuitoefening waarin optimale…
Clinical Nutrition GLIM-criteria voor de diagnose ondervoeding – een consensusrapport van de Global Clinical Nutrition Community Origineel artikel: C… Lees…
Consensus artikel Handvatten voor voedingszorg bij mensen met Cerebrale Parese: eerste dieetbehandelingsrichtlijn voor diëtisten Auteurs: C.… Lees meer Jaargang 2018…
Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de…
De afgelopen jaren is het Nederlandse voedingspatroon iets gezonder geworden. Zo zijn we meer fruit gaan eten en lijkt het…
Met de vele aandacht voor koolhydraatbeperking in de voeding, o.a. in de media, ontstaan veel vragen over medicatie-afbouw bij diabetes…