Conceptrichtlijnen Gezondheidsraad over voeding tijdens zwangerschap
De Gezondheidsraad biedt van 26 april tot en met 9 juni 2019 de gelegenheid om commentaar te leveren op de…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
De Gezondheidsraad biedt van 26 april tot en met 9 juni 2019 de gelegenheid om commentaar te leveren op de…
Hoe gaan we als Nederland klimaatbestendig voedsel produceren en consumeren? Dat ontdek je op de AgriFood conferentie van NRC Live…
Op 14 juni 2019 vindt het 12e Nationale Voedingscongres plaats in het Van der Valk hotel in Veenendaal. Het Nationale…
Bijna iedereen in Nederland eet te veel zout. Te veel zout kan je nieren onherstelbaar beschadigen. Daarom lanceert de Nierstichting…
Na het succes van vorig jaar gaat de tweede editie van de Nationale Suiker Challenge van start. Volgens het Diabetesfonds…
De Nederlandse overheid wil dat iedereen makkelijk voor gezonde producten kan kiezen. Daarom stimuleert de overheid dat producenten afspraken maken…
Een standaardportie bier, wijn of sterkedrank is een hoeveelheid die 10 gram alcohol bevat. Dat is 250 ml bier, 100…
Er komt steeds meer aandacht voor de interactie tussen voeding en medicatie. Diëtist Nellie Overbeeke en ziekenhuisapotheker Jacques Verzijl zetten…
Ziekenhuisapotheker Jacques Verzijl en diëtist Nellie Overbeeke werken al jaren intensief samen om de interactie tussen voeding en geneesmiddelen op…
In de behandeling van een patiënt worden routinematig veel praktijkgegevens verzameld. Deze gegevens kunnen bewijs en/of kennis onderbouwen; practice-based evidence…