Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Wetenschappers geven boeiende colleges over voeding
12 juni 2019 Uit

Wetenschappers geven boeiende colleges over voeding

Door Majorie Former

Via de Universiteit van Nederland geven inspirerende wetenschappers op internet, radio en televisie korte colleges over spannende inzichten uit hun…

De vier peilers van duurzamer eten volgens het Planbureau voor de Leefomgeving
11 juni 2019 Uit

De vier peilers van duurzamer eten volgens het Planbureau voor de Leefomgeving

Door Majorie Former

Het produceren van voedsel heeft gevolgen voor het milieu, in Nederland en wereldwijd. Verduurzaming van de voedselconsumptie is niet alleen…

Afvallen met Jan Heemskerk
11 juni 2019 Uit

Afvallen met Jan Heemskerk

Door Majorie Former

Het Voedingscentrum is een samenwerking aan gegaan met schrijver Jan Heemskerk om mannen te stimuleren voor een gezondere leefstijl te…

Met ‘Zo kan het ook’ naar een meer plantaardig voedingspatroon
7 juni 2019 Uit

Met ‘Zo kan het ook’ naar een meer plantaardig voedingspatroon

Door Majorie Former

Met de slogan ‘Zo kan het ook’  is een landelijke campagne voor een plantaardiger voedingspatroon gelanceerd. Initiatiefnemer Green Protein Alliance…

Tentoonstelling Voedsel van morgen; plofinsecten, kweekvlees en toekomstgewassen
3 juni 2019 Uit

Tentoonstelling Voedsel van morgen; plofinsecten, kweekvlees en toekomstgewassen

Door Majorie Former

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten in…

Snel inzicht in fosfaatgehaltes met de Drankenwijzer
3 juni 2019 Uit

Snel inzicht in fosfaatgehaltes met de Drankenwijzer

Door Majorie Former

Onlangs lanceerde de Alliantie Voeding in de Zorg de Drankenwijzer. De Drankenwijzer helpt nierpatiënten om hun fosfaatinname te beperken. De…

Multidisciplinaire richtlijn Cardiovasculair risicomanagement (MDR CVRM) is herzien
22 mei 2019 Uit

Multidisciplinaire richtlijn Cardiovasculair risicomanagement (MDR CVRM) is herzien

Door Majorie Former

De Multidisciplinaire richtlijn Cardiovasculair risicomanagement (MDR CVRM) is herzien (3e herziening). Deze richtlijn is gericht op disciplines in de zorg…

Nieuwe JGZ-richtlijn ondergewicht bij kinderen
14 mei 2019 Uit

Nieuwe JGZ-richtlijn ondergewicht bij kinderen

Door Majorie Former

De jeugdgezondheidszorg (JGZ)-richtlijn ondergewicht is onlangs gepubliceerd. De richtlijn biedt achtergrondinformatie over het normale gewichtsverloop, monitoring, signalering, verwijscriteria, en advisering…

Magnesiumtekorten verdienen meer aandacht
10 mei 2019 Uit

Magnesiumtekorten verdienen meer aandacht

Door Majorie Former

Lage magnesiumspiegels bij ouderen zijn gerelateerd aan medicijngebruik. Dat blijkt uit een recente publicatie van het PanDeMics project, waarin de…

Gratis beeldmateriaal Diabetes en Ramadan, dat kun je leren!
10 mei 2019 Uit

Gratis beeldmateriaal Diabetes en Ramadan, dat kun je leren!

Door Majorie Former

De ramadan is begonnen. Mensen met diabetes zijn hiervan vrijgesteld, maar velen willen toch graag vasten. Na overleg met de…

Berichten paginering

Vorige 1 … 36 37 38 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025