Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Conceptrichtlijnen Gezondheidsraad over voeding tijdens zwangerschap
8 mei 2019 Uit

Conceptrichtlijnen Gezondheidsraad over voeding tijdens zwangerschap

Door Majorie Former

De Gezondheidsraad biedt van 26 april tot en met 9 juni 2019 de gelegenheid om commentaar te leveren op de…

NRC Live: AgriFood Conferentie op  6 juni 2019, KAF, Almere
8 mei 2019 Uit

NRC Live: AgriFood Conferentie op 6 juni 2019, KAF, Almere

Door Majorie Former

Hoe gaan we als Nederland klimaatbestendig voedsel produceren en consumeren? Dat ontdek je op de AgriFood conferentie van NRC Live…

12de Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN
6 mei 2019 Uit

12de Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN

Door Majorie Former

Op 14 juni 2019 vindt het 12e Nationale Voedingscongres plaats in het Van der Valk hotel in Veenendaal. Het Nationale…

Zeg ‘dag’ tegen zout. Goed voor je smaak. Goed voor je nieren.
5 mei 2019 Uit

Zeg ‘dag’ tegen zout. Goed voor je smaak. Goed voor je nieren.

Door Majorie Former

Bijna iedereen in Nederland eet te veel zout. Te veel zout kan je nieren onherstelbaar beschadigen. Daarom lanceert de Nierstichting…

3-9 juni Nationale Suiker Challenge 2019; een week lang eten zonder toegevoegde suikers
2 mei 2019 Uit

3-9 juni Nationale Suiker Challenge 2019; een week lang eten zonder toegevoegde suikers

Door Majorie Former

Na het succes van vorig jaar gaat de tweede editie van de Nationale Suiker Challenge van start. Volgens het Diabetesfonds…

RIVM onderzoekt hoeveelheden suiker, zout en verzadigd vet in voedingsmiddelen
2 mei 2019 Uit

RIVM onderzoekt hoeveelheden suiker, zout en verzadigd vet in voedingsmiddelen

Door Majorie Former

De Nederlandse overheid wil dat iedereen makkelijk voor gezonde producten kan kiezen. Daarom stimuleert  de overheid  dat producenten afspraken maken…

Nederlanders drinken thuis vaak meer dan een standaardportie alcoholhoudende drank
10 april 2019 Uit

Nederlanders drinken thuis vaak meer dan een standaardportie alcoholhoudende drank

Door Majorie Former

Een standaardportie bier, wijn of sterkedrank is een hoeveelheid die 10 gram alcohol bevat. Dat is 250 ml bier, 100…

Voorwoord Voeding & Visie Lente 2019
4 april 2019 Uit

Voorwoord Voeding & Visie Lente 2019

Door Majorie Former

Er komt steeds meer aandacht voor de interactie tussen voeding en medicatie. Diëtist Nellie Overbeeke en ziekenhuisapotheker Jacques Verzijl zetten…

Nieuwe functie in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis; de farmadiëtist
4 april 2019 Uit

Nieuwe functie in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis; de farmadiëtist

Door Majorie Former

Ziekenhuisapotheker Jacques Verzijl en diëtist Nellie Overbeeke werken al jaren intensief samen om de interactie tussen voeding en geneesmiddelen op…

Practice-based evidence: de diëtist in haar kracht
4 april 2019 Uit

Practice-based evidence: de diëtist in haar kracht

Door Majorie Former

In de behandeling van een patiënt worden routinematig veel praktijkgegevens verzameld. Deze gegevens kunnen bewijs en/of kennis onderbouwen; practice-based evidence…

Berichten paginering

Vorige 1 … 37 38 39 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025