Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Insulinegevoeligheid van mensen met niet-alcoholische vette lever kan verbeteren met training
24 juni 2016 Uit

Insulinegevoeligheid van mensen met niet-alcoholische vette lever kan verbeteren met training

Door Majorie Former

Bij mensen met een niet-alcoholische vette lever (NAFL) is de insulinegevoeligheid even slecht als bij patiënten met type 2 diabetes.…

Dikkere voeding met veel vezels geeft meer verzadiging
22 juni 2016 Uit

Dikkere voeding met veel vezels geeft meer verzadiging

Door Majorie Former

Dikkere voeding met veel vezels zorgt voor meer verzadiging dan dunner calorierijk voedsel. Terwijl voeding met veel calorieën en weinig…

Onderzoek Consumentenbond: afvalrepen en shakes zijn vaak suikerbommen
16 juni 2016 Uit

Onderzoek Consumentenbond: afvalrepen en shakes zijn vaak suikerbommen

Door Majorie Former

Fabrikanten prijzen afvalrepen en shakes vaak aan als uitgebalanceerde maaltijdvervangers met alle essentiële voedingsstoffen om gezond mee af te vallen.…

Kleine verschillen in energiebalans leiden tot overgewicht bij kinderen.
1 juni 2016 Uit

Kleine verschillen in energiebalans leiden tot overgewicht bij kinderen.

Door Majorie Former

Kleine verschillen in de dagelijkse energiebalans (inname versus verbruik van calorieën) zorgen bij kinderen op de lange termijn voor het…

Etenstijd, grappig boek over gezond eten voor kinderen
27 mei 2016 Uit

Etenstijd, grappig boek over gezond eten voor kinderen

Door Majorie Former

Met gezond oud worden, moet je jong beginnen! Maar hoe doe je dat als kind? Een huisarts, een universitair hoofddocent…

Obesitas behoeft dringend actie waarschuwt de EASO
20 mei 2016 Uit

Obesitas behoeft dringend actie waarschuwt de EASO

Door Majorie Former

De European Association for the Study of Obesity (EASO), de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar obesitas in…

Laat op de avond eten leidt niet tot gewichtstoename bij kinderen
17 mei 2016 Uit

Laat op de avond eten leidt niet tot gewichtstoename bij kinderen

Door Majorie Former

Het eten van een maaltijd na acht uur ’s avonds leidt niet tot een toename in het gewicht bij kinderen…

Vetzuren verminderen de werking van chemotherapie
13 mei 2016 Uit

Vetzuren verminderen de werking van chemotherapie

Door Majorie Former

Julia Houthuijzen laat in haar proefschrift zien dat specifieke cellen in het beenmerg vetzuren produceren die in samenspel met cellen…

Overgewicht verdwijnt niet door gebruik van lightproducten
13 mei 2016 Uit

Overgewicht verdwijnt niet door gebruik van lightproducten

Door Majorie Former

Het aanbieden van lightvarianten van snoep, frisdrank of chips werkt ook op de lange termijn overconsumptie van deze caloriearme producten…

Kwart van laagst opgeleiden heeft obesitas
26 april 2016 Uit

Kwart van laagst opgeleiden heeft obesitas

Door Majorie Former

Van de mensen van 25 jaar of ouder, die hooguit basisonderwijs hebben afgerond, heeft een kwart obesitas (ernstig overgewicht). Onder…

Berichten paginering

Vorige 1 … 58 59 60 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025