Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Obesitas behoeft dringend actie waarschuwt de EASO
20 mei 2016 Uit

Obesitas behoeft dringend actie waarschuwt de EASO

Door Majorie Former

De European Association for the Study of Obesity (EASO), de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar obesitas in…

Laat op de avond eten leidt niet tot gewichtstoename bij kinderen
17 mei 2016 Uit

Laat op de avond eten leidt niet tot gewichtstoename bij kinderen

Door Majorie Former

Het eten van een maaltijd na acht uur ’s avonds leidt niet tot een toename in het gewicht bij kinderen…

Vetzuren verminderen de werking van chemotherapie
13 mei 2016 Uit

Vetzuren verminderen de werking van chemotherapie

Door Majorie Former

Julia Houthuijzen laat in haar proefschrift zien dat specifieke cellen in het beenmerg vetzuren produceren die in samenspel met cellen…

Overgewicht verdwijnt niet door gebruik van lightproducten
13 mei 2016 Uit

Overgewicht verdwijnt niet door gebruik van lightproducten

Door Majorie Former

Het aanbieden van lightvarianten van snoep, frisdrank of chips werkt ook op de lange termijn overconsumptie van deze caloriearme producten…

Kwart van laagst opgeleiden heeft obesitas
26 april 2016 Uit

Kwart van laagst opgeleiden heeft obesitas

Door Majorie Former

Van de mensen van 25 jaar of ouder, die hooguit basisonderwijs hebben afgerond, heeft een kwart obesitas (ernstig overgewicht). Onder…

Leefstijl vergroot de kans op maagkanker
21 april 2016 Uit

Leefstijl vergroot de kans op maagkanker

Door Majorie Former

Alcohol, bewerkt vlees en overgewicht zijn voor het eerst in verband gebracht met maagkanker. Dat blijkt uit het grootste onderzoek…

Kleinere porties leiden tot minder consumptie
13 april 2016 Uit

Kleinere porties leiden tot minder consumptie

Door Majorie Former

Grotere porties en verpakkingen zijn een belangrijke oorzaak van de toename van het aantal mensen met overgewicht en obesitas. Maar…

Boekrecensie ‘Gezond eten met gezond verstand’, auteur dr. Stephan Peters.
7 april 2016 Uit

Boekrecensie ‘Gezond eten met gezond verstand’, auteur dr. Stephan Peters.

Door Majorie Former

Worden we dik van frisdrank? Is het vet in volle melkproducten goed of slecht? En is detoxen gezond? Op deze…

Nederlanders krijgen steeds jonger obesitas en diabetes.
1 april 2016 Uit

Nederlanders krijgen steeds jonger obesitas en diabetes.

Door Majorie Former

Mensen hebben op steeds jongere leeftijd risico op gezondheidsproblemen door obesitas en hoge bloeddruk dan vorige generaties. Eind jaren 80…

Minder zout in producten, maar sommige producten bevatten juist meer zout.
1 april 2016 Uit

Minder zout in producten, maar sommige producten bevatten juist meer zout.

Door Majorie Former

Het zoutgehalte in sommige levensmiddelen – met name brood, conserven (enkelvoudige groenten en peulvruchten) en kaas (Goudse 48+) – is…

Berichten paginering

Vorige 1 … 58 59 60 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025