Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
We besteden meer aan voedsel
11 september 2014 Uit

We besteden meer aan voedsel

Door Majorie Former

Tijdens de crisis gingen consumenten bezuinigen op consumptiegoederen, maar de uitgaven aan voedsel bleven op peil. Dat meldt de Volkskrant…

Overgewicht bij kinderen leidt tot dikke volwassenen
19 augustus 2014 Uit

Overgewicht bij kinderen leidt tot dikke volwassenen

Door Majorie Former

Snelle gewichtstoename tijdens de kinder- en tienerjaren verhoogt de kans op overgewicht op volwassen leeftijd. Dat blijkt uit de DONALD…

Biologische voeding is toch gezonder
15 augustus 2014 Uit

Biologische voeding is toch gezonder

Door Majorie Former

Biologische voeding bevat meer anti-oxidanten en minder giftige metalen en pesticiden. Dat concluderen onderzoekers van de Newcastle University op basis…

Aantal mensen met chronische ziekten stijgt in 2030.
8 juli 2014 Uit

Aantal mensen met chronische ziekten stijgt in 2030.

Door Majorie Former

Dementie is in 2030 de belangrijkste doodsoorzaak. Vier op de tien mensen zijn dan chronisch ziek. De prevalentie van vrijwel…

Verslag middagseminar ‘Voeding en probiotica in de mondzorg’.
27 juni 2014 Uit

Verslag middagseminar ‘Voeding en probiotica in de mondzorg’.

Door Majorie Former

Op 20 juni vond het middagseminar ‘Voeding en probiotica in de mondzorg’ voor mondhygiënisten plaats georganiseerd door Yakult. Louise Witteman…

Nederlanders gaan als eerste bezuinigen op vlees en pasta
25 juni 2014 Uit

Nederlanders gaan als eerste bezuinigen op vlees en pasta

Door Majorie Former

Iets meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan te gaan minderen met bepaalde voedselproducten. Vlees en pasta zijn…

Consumentenbond ontmaskert superfoods
19 juni 2014 Uit

Consumentenbond ontmaskert superfoods

Door Majorie Former

De Consumentenbond heeft acht populaire superfoods onderzocht op voedingswaarden en claims. Conclusie: fabrikanten nemen het niet nauw met de waarheid.…

Door snacken neemt buikvet toe
12 juni 2014 Uit

Door snacken neemt buikvet toe

Door Majorie Former

Het vet in de lever neemt toe als je dagelijks tussendoortjes eet met veel suiker en vet. De lever wordt…

EFSA heeft nieuwe ADH voor jodium vastgesteld.
10 juni 2014 Uit

EFSA heeft nieuwe ADH voor jodium vastgesteld.

Door Majorie Former

De EFSA heeft nieuwe Europese ADH’s vastgesteld voor de inname van jodium. De ADH voor jodium is 150 microgram per…

Professor dr. Wim Saris van de Universiteit Maastricht krijgt Koninklijke Onderscheiding
5 juni 2014 Uit

Professor dr. Wim Saris van de Universiteit Maastricht krijgt Koninklijke Onderscheiding

Door Majorie Former

Op vrijdag 6 juni 2014 heeft loco-burgemeester Jan Gulikers in Maastricht een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan professor dr. W.H.M. Wim…

Berichten paginering

Vorige 1 … 69 70 71 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025