Etikettering allergenen verbeterd
Etikettering allergenen verbeterd, maar nog niet optimaal De invoering van de allergenenrichtlijn in 2005 heeft de vermelding van allergenen op…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Etikettering allergenen verbeterd, maar nog niet optimaal De invoering van de allergenenrichtlijn in 2005 heeft de vermelding van allergenen op…
Internationale erkenning voor Nederlandse strijd tegen ondervoeding De Nederlandse vereniging voor klinische voeding en metabolisme (NESPEN) heeft op 7 september…
NIEUWS VodiService start nieuwe website voor mensen met diabetes Wereldwijd neemt het aantal diabetespatiënten toe. Het is belangrijk deze mensen…
nieuws Oergondisch genieten Een levensstijl vanuit de oorsprong Aan het eind van het jaar hoopt het team Oergezond het kookboek…
Wordt de nutriëntenindex NRF het universele gezondheidslabel? Hoeveel aanbevolen nutriënten bevat een product? Kom er maar eens achter. Met een…
Nutrigenomics: over eten, genen en gezondheid Nutrigenomics is een nog jong wetenschappelijk onderzoeksgebied naar hoe voeding inwerkt op iemands genen.…
Plantaardige voeding en botgezondheid’ Verslag wereldcongres over Osteoporose in Florence ‘Een gevarieerde voeding met voldoende vitamine D en calcium en…
Diëtisten kijken over de grenzen van hun eigen vakgebied heen. Zo horen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van etikettering van…
Probiotica: effecten in de meta-analyse Probiotica kunnen verschillende effecten op de gezondheid hebben. De heterogeniteit in de gebruikte bacteriestammen en…
Xylitol: zoet ën goed voor het gebit Xylitol heeft dezelfde zoetheid als suiker, maar bevat veertig procent minder calorieën en…