Ouders willen gezondere sportkantine

Ouders willen gezondere sportkantine

25 juni 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Verenigingsbestuurders merken dat de vraag naar gezondere producten in sportkantines toeneemt. Dit blijkt uit herhaalde onderzoeken van het Mulier Instituut en GfK in opdracht van Op Gezond Gewicht. De meerderheid van de bezoekers (60%), en dan vooral ouders (52%) vindt dat er naar verhouding ‘meer gezonde producten’ in het aanbod van de kantine zou moeten zijn, of dat het aanbod van gezond en minder gezond gelijk moet zijn.

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk en normaal is dus ook wat een gezonde inhoudt. Veel kinderen sporten al bij een club of vereniging en brengen daar veel tijd door. Daarom is het ook belangrijk dat het aanbod in kantines gezonder wordt. Met het project De Gezonde Sportkantine helpt Jongeren Op Gezond Gewicht sportclubs kosteloos om met eenvoudige stappen hun aanbod gezonder te maken, zonder daar omzet voor in te leveren. 

Ook tijdens het WK Beachvolleybal in Den Haag is er extra aandacht voor De Gezonde Sportkantine. Jongeren Op Gezond Gewicht organiseert in samenwerking met de gemeente Den Haag twee inspiratiesessies. Tijdens deze sessies ontvangen deelnemers handige tips en goede voorbeelden van sportverenigingen die hen voor zijn gegaan.  

In Nederland doen al meer dan 360 sportverenigingen mee met het project De Gezonde Sportkantine. Zowel kleine als grote sportverenigingen in maar liefst 20 verschillende takken van sport doen mee, met in de top 3: voetbal, hockey en tennis.  

Advertentie

Jongeren Op Gezond Gewicht streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een gezonde omgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Wij realiseren dit in gemeenten via de JOGG-aanpak (onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen structureel en integraal samen) en wij richten ons op omgevingen waar jongeren veel verblijven met projecten als de Gezonde Sportkantine en de Gezonde School(kantine). 

Bron:  www.jongerenopgezondgewicht.nl


Dit bericht delen