Spelen met de zorg van morgen, trendboek e-health in de eerste lijn

Spelen met de zorg van morgen, trendboek e-health in de eerste lijn

24 maart 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Als in 2020 iedereen online consulten kan houden met zijn zorgverlener, dan ontstaat er veel meer concurrentie tussen zorgverleners. Zorgverleners moeten daarom goed zichtbaar zijn, goede marketingtools inzetten, maar natuurlijk ook goede zorg leveren. Dit is een van de scenario’s uit het trendboek ‘Spelen met de zorg van morgen’ dat TrendITion heeft gepubliceerd.

TrendITion is een samenwerkingsverband van Nictiz met het Radboudumc. Nictiz is het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth met als doel de kwaliteit en de efficiëntie binnen in de zorg te verbeteren.
In ‘Spelen met de zorg van morgen’ schetst TrendITion relevante eHealth-trends in de eerste lijn. Deze zijn online zorgconsulten, online psychische hulp, online beoordelingen, domotica, populatiemanagement in de wijk, zelfmetingen en het persoonlijk gezondheidsdossier. De auteurs beschrijven van elke trend wat de impact kan zijn op het zorgproces. Dit doen ze op basis van de huidige status, factoren die de ontwikkeling kunnen versnellen en factoren die de ontwikkeling kunnen vertragen. 

Met dit trendboek wil TrendITion een discussie op gang brengen over de impact van digitale ontwikkelingen op de eerstelijnszorg en hoe deze ontwikkelingen de rol van zorgverleners en patiënten veranderen. TrendITion houdt op 30 april een interactieve meetup. Meepraten kan ook op twitter via hashtag #trendboek en op de LinkedIn groep van Nictiz

Het trendboek is gratis te downloaden op de website www.nictiz.nl.

Advertentie

Dit bericht delen