Voedingsadvies op basis van bloedwaarden

Voedingsadvies op basis van bloedwaarden

10 augustus 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Sinds kort kunnen consumenten en huisartsen een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies aanvragen bij het expertisecentrum NutriProfiel. Aan de hand van bloedwaarden van vitamine B6, foliumzuur, vitamine B12 en vitamine D en een gevalideerde vragenlijst krijgen mensen een persoonlijk voedingsadvies.

NutriProfiel is een product dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University op het gebied van vitamines en voeding. Diëtisten, wetenschappers en analisten werken samen om een persoonlijk voedingsadvies te geven dat is gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten. De vitamineanalyses worden uitgevoerd op het laboratorium van het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dit laboratorium voldoet aan erkende kwaliteitsnormen (CCKL/RvA). De bloedafname kan ook alleen in dit ziekenhuis plaatsvinden.

Vitaminetekorten komen relatief vaak voor in Nederland. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten optreden, zoals oververmoeidheid of pijnlijke botten. Met goede voeding is veel ellende te voorkomen. Het NutriProfiel voedingsadvies kan helpen om voldoende vitamines te binnen te krijgen, de bloedwaarden te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de gezondheid.

Hoe werkt het?
Consumenten kunnen zich via de website aanmelden en krijgen een uitnodiging om bloed te laten prikken in het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daar worden in het laboratorium de bloedwaarden van vitamine B6, foliumzuur, vitamine B12 en vitamine D bepaald. Aan de hand van een online gevalideerde vragenlijst wordt het voedingspatroon in kaart gebracht.  Op basis van de laboratoriumuitslagen én de vragenlijst wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld dat via e-mail wordt toegestuurd. De kosten bedragen € 89,- inclusief BTW. NutriProfiel Voedingsadvies is niet-verzekerde zorg, de kosten worden niet vergoed uit de basisverzekering ziektekosten.

https://www.nutriprofiel.nl/
 


Dit bericht delen