Winnaars Mail & Win actie Voeding & Visie, winter 2017 zijn bekend

Winnaars Mail & Win actie Voeding & Visie, winter 2017 zijn bekend

15 maart 2018 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

In Voeding & Visie, winter 2017, werden drie exemplaren van het Handboek Zwangerschapsdiabetes verloot. De winnaars zijn: Esther Dussel, Anita Badart en Joke Macharis. Van harte gefeliciteerd! Jullie ontvangen het boek zo snel mogelijk van de auteurs. Alle andere deelnemers aan de actie moeten we helaas teleurstellen. Maar zij kunnen het boek natuurlijk zelf aanschaffen.

Het Handboek Zwangerschapsdiabetes is geschreven door diëtisten Nicole de Haan en Linda Rodenburg. Zwangerschapsdiabetes komt steeds vaker voor. De auteurs leggen op een heldere manier uit wat zwangerschapsdiabetes is, waarom je het krijgt en vooral wat je er aan kunt doen. Het boek geeft uitleg op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Maar vooral biedt het praktische adviezen om via voeding en leefstijl de bloedglucosespiegel onder controle te krijgen. Dat is geen overbodige luxe, want door zwangerschapsdiabetes stijgt het risico op vroeggeboorte en complicaties rond de bevalling. Bovendien hebben zowel moeder als kind na zwangerschapsdiabetes een sterk verhoogd risico op diabetes type 2.
Het boek is geschreven voor zwangere vrouwen, maar de informatie is zeker ook interessant voor diëtisten, diabetesverpleegkundigen  en verloskundigen. Tijdige leefstijlinterventie kan de bloedglucosespiegel voldoende onder controle brengen. Voor de diëtist is dit een goed thema om de samenwerking aan te gaan met verloskundigen in de buurt. 

Het boek is overkrijgbaar via Bol.com en kost € 24,95.


Dit bericht delen: